selam arkadaşalr 170.lik lastik bizim motora fazla gelmez mi yahu ? 600 lük makinelerin çoğun da 170 lik lastik varbana bayar ve yorar gibi geliyor açıkcası.
Benelli 150 vml tasırımı ve motor üretimi italyada yapılıp parçaları kuba (rks) tarafından çinde üretilir. Fakat her ülkede benelli adı ile satılmıyor.türkiyedeki versiyonu tamamen çinde üretimi gerçekleştirilen rks titanic modeli adı altında satıldı.tasarım sadece benelliye ayit Türkiye versiyonunda.ben kullanmadım arkadaşımda var.ben tnt 25 aldığımda yanyana durdum bir baktımki çizgiler çok benziyor zaten ortaklığını biliyordum. Biraz araştırınca avrupada ve hindistan malesia benelli 150 türkiyede ucuz olsun diye rks olarak girmiş.
Evet titanic s. Yani bu ortaklık kubanın ve rks nin satışlarını inanılmaz derecede etkiledi.tabi benellininde işine geldi iflasın eşiğindeyken kurtardı kendini. Tasarıma karşılık üretim desteği aldı
Bu konuşulanların gerçeklik payı var ise ki var görünüyor benelli uygun fiyattan mal göndermeye devam edecektir buda italyan çizgilerinin daha yaygın bir şekilde satılması anlamına gelmiyor mu ?
Benelli TNT 25 için sitesine Euro 4 (ABS) diye bir ibare koymuşlar. Galiba 2017 modeller bu şekilde ABS'li gelecekler.
Motorun lastik ebatlarına dikkat etmemiştim. Gerçekten de arka lastik bulmak imkansız gibi bir şey. Fransa sitesine baktım 150/60/-17 ile satıyorlar. Bizimkiler motor maliyetinden 100 TL kar edeceğim diye milleti kıvrandırmayı tercih etmişler. Servislere soran var mı ? Arka lastiği 150 yapınca garanti bozulur diyen servis çıkıyor mu ? Çıkarsa ağzına kürekle vurmak gerekir.
hayırlı akşamlar arkadaşlar güncel yakıt tüketimi değerlerinizi yazarmısınız benim gbi makinayı merak edip almak isteyenler var bilgimiz olursa sevinirim
Alalı 1 ay oldu rodajdayım hala bitmedi şehir içi kullanıyorum agresif kullanıcı değilim fakat dur kalk tabi çok oluyor dalayısı ile.17 lt deposu var ilk aldım fullesim 71tl ye fullendi tam anlamıyla 288 km yaptım.rodajı biten arkadaşlara sormak net fikir verecektir
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:00 ----------
Özür dilerim 283 km ilk aldığımda 5km test için kullanılır onu unutmuşum.ortalama 40krş galiba hesaplanırsa
Hangi servis o ya? Yok öyle bir şey.
BN251(Avrupa modeli) kullanıcı kitapçığında lastik boyutu olarak 140/60 ya da 150/60 yazıyor. Hindistan'da premium versiyonu Metzeller 150/60 ile satılıyor. Benelli Türkiye kullanım kılavuzuna 150/60 yazmadığı için lastiğin motoru bozacak hali yok ya.
Bu lastiklerle 2 farklı serviste garantiden parça değişimi yaptım. İkisi de "iyi yapmışsın, orijinaller çok riskli" demişti.
Sen gene de Benelli Türkiye'ye mail at. Bana şu servis böyle böyle dedi, bu işin aslı nedir diye sor. Servisin de kulağını çekmelerini iste.
2017 yılında gelecek olan modelleirn lastiğinde sıkıntı yok ama şuanki modelleri 150/60 takılabilir 170'lik taktıranda var ama motoru yorar fazlasıyla 150/60 candır![]()