Muhtemelen hava filt değişmiştir, zincir yağlanmıştır, motosikleti de yıkayıp vermişlerdir.
@Ramcix o cırcır lokmanın kolu kısa olduğundan dolayı kuvveti pek verememişim ondan açamamış olabilirim. Lokma için özel uzun T kol ve rico lokma ağzı aldım onunla denedim ve çıktı yağ tıpası. Yağ tıpasını sökmeden önce motorun alt kısmında tıpanın çevresinde terleme gibi yağ vardı muhtemelen onun için tıpayı çok sıkmışlar o yüzden de açamamış olabilirim.
Yağı boşalttıktan sonra tıpayı geri takarken (tekrar açarken zor olmasın diye) az sıktım. Motosikleti 2 gün kullandım ve tıpanın çevresindeki terleme gibi yağ kalıntısı eskiye göre çoğalmış yani yaygınlaşmıştı. Şimdi tıpayı biraz daha sıktım umarım terleme gibi şey geçer. Geçmezse yeni tıpa alcam.
Bu arada yağ değişimi sırasında yağı yanlışlıkla 100 ml kadar fazla koydum. O fazla yağ ses olarak olumsuz etkiledi. Bende 100 ml fazlalığı geri aldım, ses olarak düzeldi. Yağ 10-40 eni ride yarı sentetik kullandım. 2.000 km sonra tekrar değiştireceğim. Zaten performanslı kullanmadığım için yağ yorulmaz diye düşünüyorum.
CBR 250 nin hava filtresi değişimi 16.000 km idi sanırım yanlış hatırlamıyorsam. değişim km sine gelene kadar sökülüp temizleniyor.