Merhaba arkadaşlar hemen hemen formun hepsini okudum genelde scooter kullandım ve alırsam bu ilk motorum olacak motor görünüş olarak acayip hoşuma gidiyor lakin forumda bazı olaylar motordan soğuttu haliyle biraz maddi açıdan da sıkıntıya girip alacağım taksitle o yüzden motoru alıp öyle sorunlar yaşamak istemiyorum sıkıntılar:
1-Bazı kullanıcılar titreşimden çok rahatsız
2-Yine bazı kullanıcılar benzini çok yakıyor diyor
3-Uzun yola pek dayanıklı görünmüyor yorumlarda
4-Bazı kullanıcılar da aküde asit akıtma oluyor
5-Yüksek devirde aşırı titreşim var gibi
6-Bazı kullanıcılar da stop etme sorunu var
Vesaire vesaire
Arkadaşlar motora çamur atmak değil amacım sadece ekonomik sıkıntıya gireceksem sıkıntıya yaşamak istemiyorum kafamda apache rtr 150 de var bilmiyorum ne yapacam yardımcı olur musunuz bide bugün denedim motoru görüntü gerçekten güzel ilgi güzel ilk olarak gösterge aşağıda gibiydi biraz sonra boşa atmada sıkıntı yaşadım bide yüksek devirde sol ayaklıkta gerçekten titreşim vardı yani arkadaşlar 60 sayfa okudum gerçekten hala kafam karışık özellikle cloud arkadaştan yorum bekliyorum. Ve taksitle alacaksan 200 ns alsam daha mı az sıkıntı yaşarım ilk motorum olacak lütfen kıyaslama yaparak ilk motor hangileri olur yazabilir misiniz şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için kusura bakmayın yazılan şeyleri tekrar istiyorum ama 60 sayfa okuyunca kafa gitti iyice
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------
Yazım hataları için kusura bakmayın telefon kendi düzeltiyor bazen
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:32 ----------
Yazım hataları için kusura bakmayın telefon kendi düzeltiyor bazen
Merhaba epeydir yazmıyordum, ama ara ara bakıyorum.
Motor hakkında karar vermene yardımı olursa aşağıda benim bloğumun linkini vereceğim, yazının altında kendi yazdığım yorumları sonuna kadar oku.
http://mymotorcycleexperience.blogspot.com.tr/2016/05/bajaj-pulsar-ns150-ile-rodaj-sonrasi.html
5 seneyi bilemem ama ben de senin gibi taksitle aldım ve 3 sene bineceğim garanti.
Mutlaka almadan test et. Testte beğenmezsen ve 5 sene kullanacaksan YBR'ye geri dön derim. Ama yukarıda yazdıklarının hiç biri bende olmadı şu an kronik hiç bir sorunu yok ve motordan memnuniyetim devam ediyor. 4300 km'de motorum.
Titreşimi blogda da yazdım, var mı var ama lokal yerlerde ve rahatsız etmeyecek kadar. YBR ben de kullandım ve aratmadı bana ybr'yi. Yine de test etmeden karar verme.
Bir de sorunlarla ya da sorun sanılanlarla ilgili naçizane iki adet yazım vardı onlarda şu linklerde:
http://mymotorcycleexperience.blogspot.com.tr/2016/04/baz-sorularm-var-be-abi-bi-el-atsana.html
http://mymotorcycleexperience.blogspot.com.tr/2016/09/baz-sorularm-var-be-abi-bi-el-atsana.html
uzun süredir yazmıyordum, yazmaya da niyetim yoktu ama motor hakkında çok kararsız var, bu fiyata şu anda görünüm ve teknik özellikler olarak en öne çıkan motor bu cc'de bence. Sağlıamlığının da cbf ve ybr'den düşük olduğunu sanmıyorum. Ama 5 senenin garantisini kimse veremez, sağlamlık anlamında. (Hero'da 5 sene garanti var ama bu o motorlarında sağlamlığının ispatı sayılamaz).
Haydi kalın sağlıcakla.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:28 ----------
NOT: Bir motorun sağlıklı çalışmasının ve sorunsuz yürümesinin anahtarı biraz rodaj döneminde birazda kullanıcının düzgün kullanımında gizlidir diye düşünürüm. Bu cc motorları fazla zorlamayacaksın, beklentin aşırı yüksek olmayacak ve düzenli kontrolünü bakımını yapacaksın. Senden kaynaklı olmayan bir sorun çıkıyorsa hemen servisine gideceksin. Bloğumda hemen her şeyi net biçimde paylaşmaya çalışıyorum, buraya her zaman giremiyorum, merak eden arkadaşlar takip edebilirler.