Merhaba arkadaşlar. Adım Erkmen, aranıza Burdur'dan katılıyorum. Dün rs 200 ümü teslim aldım. Perşembe günü kaporasını verdim, motosikleti teslim alana kadar tüm sayfaları okudum. Bu kadar kullanıcı dostu bir motosiklet satın aldığım için içim baya ferahladı. Motosikleti Antalya'dan satın aldım o nedenle sıkışık trafikte ve uzun yolda kullandım. Motor hakkında tecrübelerimden bahsetmek istiyorum. Öncelikle dezavantajlarından başlayım.
Ben motosikleti kesinlikle bir ulaşım amacı olarak kullanmayacağım, sadece hobi ve motor sporları amacıyla satın aldım. Bu nedenle oturuş pozisyonunu hiç beğenmedim. Uzun yolda üzerine yatmaya çalıştım ama eminim dışarıdan çok komik bir görüntü olmuştur.
Performans çok iyi, gayet seri, sürekli vites istiyor. Çubuk belini bilen bilir, o yokuşları 6. vitesle hızlanarak tırmandım ama düz yolda direk kesiciye giriyor, 151 i geçmiyor.
Farlar sürekli yanık kalıyor, bu durum 2 sorun ortaya çıkarıyor. Birincisi mercek farlara dokunduğumda baya sıcak olduğunu hissettim, belki bir problem yaratmayacak ama yine de kafama takıldı. İkincisi normal farlar hep açık kaldığı için gündüz farları yani ön tarfataki ledlerin albenisini öldürüyor. Tesisatta küçük bir işlem ile farlara ayrı buton takılabilir ama elciklerde buton yeri yok.
Rüzgar koruması hoşuma gitmedi. Ön cam kısa, oturuş pozisyonu da dik olunca önden rüzgar alıyor. Yandan diz-ayak bölgesinin de rüzgardan çok iyi korunduğunu söylemem. Tabi naked bir motosiklet gibi rüzgara direk maruz kalınmıyor ama bir hyosung gt250r kadar da değil.
Şunu belirtmeden mesajımı bitirmek istemiyorum. Bu motosikleti canlı olarak kesinlikle görmelisiniz. Ben internetten sürekli olarak gt250r, cbr 250, ninja 250, rc 200 falan baktım. rs 200 ü tip olarak pek beğenmemiştim meğersem benim makine fotojenik değilmiş. Ben Burdur'da yaşıyorum, burası 70.000 nüfuslu bir vilayet, buralarda rs 200 falan göremezsiniz. Ben canlı olarak bu motoru 1 defa gördüm ve dokunduğum ilk rs bana nasip oldu. Bu Motosikletin avantajları saymakla bitmez arkadaşlar o nedenle o kısıma şimdi girmeyeceğim, yazdıklarım bana göre dezavantaj ama başkasına göre avantaj bile olabilir. Hepinize iyi günler dilerim.