::biggrinn
Merhaba.
Birkaç gün içinde İstanbul'dan İzmir'e gitme niyetindeyim. Geçenlerde izlediğim bir videoda, öndeki aracın arkasına yapışarak bariyer kalkar kalkmaz geçen bir motorcu vardı. Tekniğini çok beğenmiştim. Aynı yöntemle gişelerden geçmek istiyorum ama bariyer bir anda inip beni düşürebilir mi, görevli önümü kesebilir mi, çıkışta çevirme yaparlar mı gibi endişelerim var. Benzer şekilde köprüden kaçak geçenler varsa beni aydınlatabilir mi?
Önemli uyarı: Ben devlete, bana yol yapsınlar diye her ay binlerce TL vergi ödüyorum. Hem vergi ödeyip, hem de kullandığım yol için para ödeyecek değilim. Yaptığın kul hakkına girer bilmem ne gibi şeylerle gelmeyin rica ederim.
Vergi ödediğinizi sanmıyorum. Doğrudur heray binlerce tl vergi borcu yapabilirsiniz. Ayrıca o köprü yap işlet devret modeli ile yapıldı. Geçerken ücreti odeki ödediğin vergilerden oraya para gitmesin
Almanyada otoyol ücreti yok. sadece kamyon-tır trafiğine karşı bazı yerlerde önlem amaçlı ücret var. Avrupa derken nereden bahsediyorsunuz? Bence, devletin yol için para alması saçmalığın daniskasıdır, hele ki bütün icraati 'YOL' olan bir hükümetse daha bir trajik.Avrupa'da otoyol fiyatları burdan daha yüksek. Onlar vergi vermiyor mu ?
Kaldı ki bu ülkede kimse kimseyi kandırmasın vergiyi sadece ücretli çalışanlar kaynakta kesinti yoluyla veriyor. Küçük esnafından, holding sahibine kadar beyan usulüyle doğru dürüst vergi veren yok. O yüzden bu kadar yüksek oranda dolaylı vergi ödüyoruz.
Prof.Dr. muayenesi şu an 450 TL civarında (özel muayenehanede) Bir tek Hocamız(!) serbest meslek gelir makbuzu düzenleyip vermez, sekreterine söyleseniz küfretmişsiniz gibi yüzünüse bakar, kesecek olursa da ek %18 KDV ister. Günde de onlarca hasta muayene eder ama bir öğretmen kadar yıllık vergi verir mi vermez mi şüpheliyim.
Bir kacak gecis ornegi buyrun :queen:
https://www.youtube.com/watch?v=gcqPsxsl3OI
Almanyada otoyol ücreti yok. sadece kamyon-tır trafiğine karşı bazı yerlerde önlem amaçlı ücret var. Avrupa derken nereden bahsediyorsunuz? Bence, devletin yol için para alması saçmalığın daniskasıdır, hele ki bütün icraati 'YOL' olan bir hükümetse daha bir trajik.
edit: tabi türkiyede öyle başa böyle şapka durumu var. milletin vergiyi kaçırdığı devletin başka yerden acısını çıkardığı bir düzen![]()
o riski almaya degmez.feribot gidis donus 20 lira hem de mola vermiş oluyor insan
Almanya'da otomobil kullanmadım ama Fransa İtalya Yunanistan gibi ülkelerin de Avrupa Kıtasında olduğunu düşünüyorum.
Bir kacak gecis ornegi buyrun :queen:
https://www.youtube.com/watch?v=gcqPsxsl3OI
Kul hakkı kul tüyü bitmedik yetimin hakkı var o köprüde