ARKADAŞLARIN DİKKATİNE!
Yamaha YZF-R25 modelleri ve Yamaha MT-25 modellerindeki yatak sarma problemi resmi olarak servise geri çağrılma ile neticelendi… Yamaha’nın giriş seviyesi supersport motosiklet modeli Yamaha YZF-R25 ve naked modeli Yamaha MT-25 (Avrupa’da satılan ismiyle Yamaha YZF-R3) modelleri servise geri çağrıldı. R-25 modellerinde ki yatak sarma probleminin sebebi yağ pompasının tam randımanlı çalışmaması resmi merciler tarafından duyuruldu.
http://www.motoetkinlik.com/yamaha-r25-ve-mt25-kullanicilari-dikkat-servise-cagiriliyorsunuz/
Evet yamaha satılan R25 ve MT25 leri ücretsiz parça değişimi için çağırmaya başladı. Bende motosikletimi aldığım bayi tarafından çağrıldım. Götürüp motorumun parça değişimini yaptırdım. Garanti kapsamından olduğu için hiçbir ücret talep edilmedi.
Asıl sorun pompanın randımansız çalışması değil, pompa dişlisinin yüksek devir çevirirken aşınması (sıyırması) sonucu pompanın hiç çalışmaması. Dişlisi sıyırınca pompa yağlama yapamıyor, bunun sonucunda motor yağsız kalarak yatak sarıp kitleniyor.
Bunu engellemek için dişlisiyle birlikte komple yağ pompası değiştiriliyor.
Ayrıca debriyaj tası rulmanı da bazı modellerde sorun çıkarmış. Garanti kapsamında debriyaj tası da değişiyor.
Servisle de bu konuyu enine boyuna konuştuk. "Benim motorumda herhangi bir sorun yok, yinede parça değişimi yaptırmalı mıyım?" diye sordum. Normalde bir sorun yaşamasanız bile ileride imalat hatası yüzünden yağ pompası dişlisinin sıyırma ihtimali var, çok büyük masraflar açar, garanti kapsamında değiştirmekte fayda var dediler.
Arkadaşlar mutlaka garanti kapsamında parça değişimlerinizi yaptırtın. Yetkili servis sizi aramadıysa bile siz motoru aldığınız firmayı arayın şase numarasından bir kez daha kontrol etsinler. :cat: