İllaki statü amaçlı kullanılacaksa bari honda nc serisinden bir şeyler alın ki en azından uysallığı hatta affedebilir. En azından mt'ye göre.
Yorumlar icin tesekkurler arkadaslar.Ev alma komsu al derlerdi.Bende araba alma motor al diyecegim.Herkesin bu kadar yardimlasmaya acik oldugu bir toplulukta bulunmaktan memnun oldum.
Genelde herkes benimle ayni fikirde yarisi olumsuz yarisi olumlu.
Ozel dersleri Akademilerde calismis olan ve kursta hocalik yapan cok deneyimli ve guvendigim bir hocadan aliyorum.Cok sabirli ve guven veriyor.Teorik olarakta surekli okuyorum ve arastiriyorum.Egitimlerimi Mt07 ile aldigim icin biraz aklima girdi oncesinde bende duyduklarindan dolayi sadece Mt25 diye dusunuyordum.Mt07yi Ozel ogretmen nezaretinde 6 8 saat daha surecegim.Motora iyice isinincaya kadarda sadece sakin yollarda ve zamanlarda kullanmayi planliyorum.Direk trafige dalmkveya 200 km hiza ulasmak gibi bir amacim yok.Bakalim ben bu konuda deneyimlerimi surekli buradan paylasacagim.
Daha oncesinde yillarca donanim haber forumlarina dahil oldum.Bu forumun kullanici grubunun iyi niyetli paylasimlarini gorunce bende araniza katildim.
Olumsuz yazan arkadaslarin iyi niyetinden suphem yok.
üstat bende 40 yaşında 600 cc Fz6 Fazer ile başladım. Herkes karşı çıktı.
Eğer kendinize güveniyorsanız ben neden olmasın derim. 20 yıllık trafik tecrübesi insan çok şey katıyor.
İş tamamen sizde bitiyor. İçinizdeki canavar ortaya çıkmasın ama...
150 cc kullanır gibi başlıyorsunuz zaten. hayırlısı olsun...
Öldürdün be abi.
39 yaşında adam. Eğitimin farkında ve alıyor. Eğitmen'i sıkıntı yaşamazsın diyorsa, adamın sürüşünü ve kendisini bizden daha çok tanıdığı için uygun görmüştür.
Bence problem olmaz hocam. Farklı şeyler denemeye kalkmadıktan sonra.
Bkz. Pembe pantolon. https://www.youtube.com/watch?v=8iS_fw2Q83I
Ne alırsanız, hayırlı olsun. Kazasız belasız inşaallah.
Ralli pilotu olsanız da ilk motor olarak MT07 alınmaz.. Araba ile motosiklet bambaşka şeyler.. Birinin güçlü bir motosiklet kullanıp henüz kaza geçirmemesi ciddi bir kaza geçirmeyeceği manasına gelmez.. Bunlar istisna durumlardır ve söz konusu güvenlik olunca ben yetenekliyim yaparım diyerek yola çıkılmaz..
En azından bir 10 bin km. şehir içi deneyimiyle bir 250 cc kullanmak lazım.. Motosiklet nedir nasıl tepki verir ne olur vs diye.
Motosikletin fren mesafesi otomobile oranla çok uzundur ve bunu kullanırken çoğunlukla anlayamazsınız...
Normal bir araç kullanan biri porsche 911 kullandığında arabayı kontrol edemiyor. M07 dediğimiz alet tork canavarı aksiyon motoru. Seyir motoru falan değil..
Nc750 - kawasaki er6n başka makinalar onlara da bakabilirsiniz ilk motosiklet olarak kullanabilirsiniz...
Mt07 olmaz..Ne kadar yetenek yada olgunluk olursa olsun.. En az 1 yıl yumuşak karakterli bir makina diyorum...
Şimdi verseler s1000rr da kullanabilirsin. Mesele kullanabilmek değilki. Kedi gibi s1000rr kullanmaktansa köpek gibi r25 kullanmayı tercih ederim.. :cat:
Bilinç ve kabiliyet çok önemlidir, eğitim ile birleştiğinde kişi bunun kararını verebilir. Olgunluk en büyük erdemdir, o yüzden ben her zaman söylüyorum,kendini ve altındakini yönetebildikten sonra hacimin büyük, küçük olması önemli değil. 1000 CC'yi 100 cc gibi de kullanabilirsiniz.. Hayırlı olsun kazasız belasız.
Sizin yerinizde olsam yüksek cc de motora başlamak için acele etmezdim. Sonuçta zamanınız da var, söylediğinize göre maddi imkanınızda ama trafikte motor kullanma tecrübeniz az. Yine de tabiki kendinizi en iyi kendiniz bilirsiniz kullanabileceğinize inanıyorsanız süper bir motordur.
Ne kadarda bilge bi Moderatör allah başına zeval vermesin
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:09 ----------
Puntolar Çok Güzel Olmuş