Herkese selamlar,
Simdiye kadar hep scooter kullandim. İlki sym gts 250 yaklasik 10,000 km kullandim ve simdikide halen kullandigim xmax 250 abs,onuda 6000 km dir kullaniyorum.
Esimin gittikce motor alismasi ve sevmesiyle artik izmir cevresinde turlar yapmaya basladik 100-150 km lik ve yavas yavas daha da uzaga gitmenin planlarini yapiyoruz. Benim boyum 1,84 ve 82 kg esim de 1,75 ve 58 kg. Xmax oturus pozisyonu (ister istemez kambur oturuyorum) uzun suruslerde belimi agritiyor.Dik bir oturus pozisyonu arayisim vede malum yokuslar ve sollamalarda daha fazla guven hissetmek icin 650-750 lik biryol endurosu almak geregi hasil oldu. Diger malum 3 buyuk japon markasinda ki rakipleriyle hep karsilastirdim.
Nc 750 x dct almayi dusunuyorum. Özellikle su nedenlerden,
1. Honda olmasi yaygin servis,yedek parca ve sorunsuz guvenilir motorlar
2. Otomotik vites
3. Depo yerindeki bagaj
4. Tuketim
5. 250 lik scooter dan sonra gecilebilecek en uygun guc ve kullanim kolayliginda olmasi. Sehir ici carsi pazar alis veris icin de cok kullaniyorum.
Forum son 70 sayfasini okudum, kafamdaki en buyuk soru isareti artci konforu ve rahatligiyla ilgili. Malum scooter larin asiri geniz ve rahat arka koltugundan sonra esim nc ye alismazsa diye tereddutlerim var. Sizin bu konudaki artcili seyahat ile ilgili tecrube ve yorumlarinizi alabilir miyim? Bana baska bir motor tavsiye eder misiniz? Simdiden tesekkurler...