kötü benzin koyarsan olacak en kötü şey doğru dürüst çalışmama (motorun gitmek istememesi) ve karbüratör memelerinin tıkanması kirlenmesi olur.
Normal işçilik ücreti pahalı denilen Honda servisinde 50tl/saat. Ha bir de motoru gidip aldılarsa onun parasını almışlardır.
Kötü benzinden oluşabilecek sorunları garanti kapsamaz. Amma imalat hatası olan şeyleri de yapmaya çoğu zaman yanaşmıyorlar.
Yani servisler kötü. Kötü servise gidersen: fahiş ücret ödersin, olmayan arızayı varmış gibi söyler, adam yaptım der yapmaz, değiştirdim der değiştirmez, piyasadaki en dandik parçayı takar orjinalinden çok para ister
daha da kötüsü sağlam motorunu bozabilir.
Mümkün mertebe motorun bakımını tamirini kendin yapmaya çalış. Kardeşin, kuzenin vb yakın akraban motorsiklet tamirinden anlıyorsa onlara yaptır. Öyle bir şansın yoksa da kesinlikle güvenebileceğin bir usta bul, ona git.
Motoruna her ne yapılırsa yapılsın, mutlaka başında dur. Değişecek parça varsa kendin temin et ver taksınlar. Eski bozuk parçayı işine yaramasa da al.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Bu arada büyük geçmiş olsun, size bir şey olmamış. O hışımla motoru bırakıp gitmişsiniz Allah'tan motora da bir şey olmamış. Motorculukta böyle şeyler olur. Halledilmeyecek sorun da değil anlattıklarınız. en kötü benim gibi karbüratör ve manifold değişir olur biter