Ehliyet sınavındaki bir soru

17.gif

Bu soruya otomobil cevabını verdim fakat cevap kamyonetmiş neden kamyonet açıklar mısınız sınavda benzer bir soru çıkınca afallamıyım

Araçların birbirine geçiş üstünlüğü söz konusu olmadığı için dönüş yapmayacak araçlar öncelikli. Dönüş yapmayacak olan araçlardan geçiş önceliği her zaman sağdan gelen araçta olduğu için kamyonet geçiş önceliğine sahiptir.

Not: Kavşak kontrolsüz olduğu için durum böyle, bir göbek olsaydı ve -atıyorum- motosiklet göbekte bekliyor olsaydı geçiş önceliği onun olurdu. Bir de ikinci bir not, bu tip sorularda "yol ver" ya da "dur" gibi işaretler konulabiliyor ve bazen gözden kaçıyor. Dikkat etmekte fayda var. Başarılar dilerim.

Benim girdiğim sınavda vardı bu, ben de otomobil dedim; tabi yanlış oldu.

Cevap otomobil olmalı bence; ama aynı grupta sayılan araçlar, kontrolsüz kavşaklarda sağdakine yol verir (düz devam edecekse. yön değiştirecek olanlar önceliğini kaybeder).

Ama görülen o ki, otomobil ve kamyon aynı grupta sayılmış burda. Benim bildiğim aynı grupta değiller, ben de anlamadım yani.

EDIT: aynı grup olayı yol içinmiş kontrolsüz kavşakta, araç için değil. O zaman kamyon.

Son düzenleme:
lastik tekerlikli traktör diğer araçlara yol verir
sola dönen araç sağa dönen ve düz giden araçlara yol verir
kaldı iki
sağdaki araca yol verir

yani kamyonet ilk geçer

Tali yol vs işareti olmadığı için, sağa dönen araç her zaman sola dönen araçtan önce geçiş hakkına sahiptir. Kursta böyle öğrenmiştik.

http://www.ehliyetsinavsorularicoz....5_Agustos_Trafik_Sinav_Yeni_17/sorular/17.gif

Bu soruya otomobil cevabını verdim fakat cevap kamyonetmiş neden kamyonet açıklar mısınız sınavda benzer bir soru çıkınca afallamıyım

eğer tum araçlar bir yöne dönüş yapacak olsalardı sağ kuralı devreye girer sağı boş olan geçerdi bu durumda traktor ve at arabasının olduğu yerler boş sayılır motosıklet,kamyonet ve otomobil diye sıralama olurdu
sorudaki durumda ise kontrolsüz kavşak ve dönüş yapacak olan araçlar yolu kullanan araçlara ve yayalara yol verme zorunlulugu var bundan dolayı motosiklet dönüş yapacagı için beklemek zorunda ve bu durumda kamyonetin sağı boşmuş gibi oldugundan ilk önce kamyonet sonra otomobil sonra motosiklet ve traktör oluyor sıralama

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar