Ehliyet Sınavı...

Bugun ehliyet sinavina girdim ve yolun yarisinda istop ettirdim diye sinavimi bitirdiler motorda kucuk bisey sigamiyorum bi turlu gaza verince arka taraf titriyodu frenleri zor turuyodu sonra geri donerken motorun zinciri atti geri taktim sinav alaninda kursun sahibi kampanasi kirilmis bilerek yaptin dedi faturasini kesicem diyince zaten kaldim sinirliyim orda patladim adama enson kufurlestik motoruma atlayip eve geldim simdi napiyim ben kaldim diye 210 lira odeyip bidaha sinava giricekmisim benimi kazikliyolar yoksa cidden boylemi ?

Bende anlamadim zaten 100 kiloyum motorda kucucuk bisey ne zaman binsem bi yerine bisey oluyo sonra kursta bana kitliyo faturasini

dostum şu saatten sonra işin zor ama şöyle söyleyebilirim kursun bulunduğu ilçe milli eğitim müdürlüğüne git sürücü kurslarına bakan görevli hatta şube müdürüne kadar çık olayı anlat şimdi bu araçlara sınavdan önce sınava uygun olup olmadıgı yönunde onay veriliyor ama hiçbir onayda araca binip bakılmıyor far sınyap stop calısıyormu bırde vıteslımı dıye bakılıp onay verılıyor öncelıkle bu konu hakkında şikayet dilekçesi ver ve bunun burada kalmayacagını sırası ıle il milli eğitim mudurlugune ve sonrasında başbakanlıgada yazacagını söyle freni tutmayan zinciri atan bakımı yapılmamış döküntü bir motorla can güvenlıgımın hiçe sayıldığını hareket halınde o atan zıncırın tekerleğe dolanarak ciddi kaza yaptıracagını ve kampanın kırılmasını sana bağlamalarını zaten senin yapmanın imkansız olacagını falan söyle ve sana fatura edemezler muhtemel hemen kursla kontak kurulur ve kursun sende okadar para istediğini söyle tamir parasınıda istiyorlar falan de şikayette bulun muhtemel ört pas edeceklerdir para marada verme tamır için bu arada evet senı kazıklıyorlar kaldıgın ıcın 60 tl harç ve 2 defa ders alırsın bu resmı olarak 25 tl den 50 de o eder toplamda 110 tl dir ederi geriye kalan 100 tl de öpüyorlar

Son düzenleme:
Valla kızmakla haklisin sürücü kurslarının motorları insanlar sınavı geçemesin diye koyulmuş oraya zaten ben eğitimi alırken başta başka motor verdiler onun gazında bir sıkıntı vardı o motorla 8 çizemiyordum az birşey gaz veriyordum gitmiyordu biraz daha fazla açıyordum birden hızlanıyordu dedim o motorla sınava girersem kesin kalırım daha sonra sınav zamanı başka bir motor getirdiler oda baya götüydü ama gazın da sıkıntı yoktu 8 i çizdik çok şükür yani ben şunu düşünüyorum sınavdan çoğu kalan insan bu eski ve bakımsız sürücü kurslarının motorları yüzünden kalıyordur eminim hatta sınavdan sonra dedim milli eğitimin bu araçlara bir standart getirmesi lazım dedim resmen hurda araçlara sınava sokuyorlar insanları tabi bütün kurslar böyledir demiyorum çünkü sınav alanında çok yeni eli ayağı gayet düzgün motorlarda vardı yani kızmanızda sinirlenmenizde gayet normal ama bu neyi değiştiriyor hic birşey kaldınız mı kaldınız sonuçta tekrar sınav ücreti içinde bana benim kursun söylediği sınavdan kaldığında 160 lira daha cebinden para çıkar demişti sanirim bu rakamda kurslara göre değişen birşey kim kime ne tutturursa iste böyle şeyleri duyunca insan hakkaten üzülüyor o emek o para göz göre göre boşa gittiğini görüyorsun ya insana o çok koyuyor neyse sağlık olsun ne diyelim siz yinede bozmayın moralinizi

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:13 ----------

Arkadaş araçların kontrolünden bahsetmiş o konudada çok kisa şundan bahsedeyim ben motora bindim sınavı yapacak olan kişi geldi yanıma motor bile çalışmıyorken freni sıktı o kadar alın size kontrol iste bu nasıl istir anlamıyorum ya aslında arkadaşın dediği gibi sınav başlamadan önce motorla bir tur atsalar tamam motorda bir sıkıntı yok diyip sınavı başlatsalar daha sağlıklı olur diye düşünüyorum

malesef oluyor bazı surucu kursları var motor yatıyor sınav zamanı calısmıyor zor bela calısıyor calıssa stop ediyor bizim kursun motorunu aktıf kullanıyorum ve egıtım verdıgımız ıcın motor yatmıyor bıle dusup sagı solu kırılmadıkca yag ve balata degısımıyle halledıyoruz motorun m sınden anlamayan bir tane kurs görevlisi arka tekerı kampana olan motoru fren tutmuyor diye sen sonuna kadar sık penseyle sınavlar basladı arka frene dokunan kıtlıyor kızakladı dıye bırakıyorlar arka frene dokunan 8 de yatırıyor motoru 3 tane adam kaldı ust uste sonra dedım bu ıste terslık var ver bı tur atayım sonra baktım frende sorun var hemen gevsettım benden sonrakıler rahat ettı ama olan 3 adama oldu kım burda hatalı kızdım bagırdım ama nafıle

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:20 ----------

Valla kızmakla haklisin sürücü kurslarının motorları insanlar sınavı geçemesin diye koyulmuş oraya zaten ben eğitimi alırken başta başka motor verdiler onun gazında bir sıkıntı vardı o motorla 8 çizemiyordum az birşey gaz veriyordum gitmiyordu biraz daha fazla açıyordum birden hızlanıyordu dedim o motorla sınava girersem kesin kalırım daha sonra sınav zamanı başka bir motor getirdiler oda baya götüydü ama gazın da sıkıntı yoktu 8 i çizdik çok şükür yani ben şunu düşünüyorum sınavdan çoğu kalan insan bu eski ve bakımsız sürücü kurslarının motorları yüzünden kalıyordur eminim hatta sınavdan sonra dedim milli eğitimin bu araçlara bir standart getirmesi lazım dedim resmen hurda araçlara sınava sokuyorlar insanları tabi bütün kurslar böyledir demiyorum çünkü sınav alanında çok yeni eli ayağı gayet düzgün motorlarda vardı yani kızmanızda sinirlenmenizde gayet normal ama bu neyi değiştiriyor hic birşey kaldınız mı kaldınız sonuçta tekrar sınav ücreti içinde bana benim kursun söylediği sınavdan kaldığında 160 lira daha cebinden para çıkar demişti sanirim bu rakamda kurslara göre değişen birşey kim kime ne tutturursa iste böyle şeyleri duyunca insan hakkaten üzülüyor o emek o para göz göre göre boşa gittiğini görüyorsun ya insana o çok koyuyor neyse sağlık olsun ne diyelim siz yinede bozmayın moralinizi

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:13 ----------

Arkadaş araçların kontrolünden bahsetmiş o konudada çok kisa şundan bahsedeyim ben motora bindim sınavı yapacak olan kişi geldi yanıma motor bile çalışmıyorken freni sıktı o kadar alın size kontrol iste bu nasıl istir anlamıyorum ya aslında arkadaşın dediği gibi sınav başlamadan önce motorla bir tur atsalar tamam motorda bir sıkıntı yok diyip sınavı başlatsalar daha sağlıklı olur diye düşünüyorum

arkadaşlar bu konular gerçekten ciddi biz kendimiz birşeyler nasıl daha iyi olabilir diye fikir öne sürdüğümüzde siz çok biliyorsunuz ortalığı karıştırmayın sizden başka hiç bir kurs böyle saçma sapan şeylerle gelmiyor diyorlar siz yazın abicim bimer e şu tarihte şu ilin şu ilçesindeki şu kursta sınava girdim araçların bakımı yapılmamış frenleri tutmuyor vs vs yazınki birşeyler daha iyi hale gelsin

Aslında konu sadece motorlar değil arkadaşlar benim sınav alanı yani platformdan geçiş 8 çizme ve dubaların olduğu yer ana yolun yanında yan yolda bir yer yapmışlar kendi kafalarına göre 8 çizgisinin bir kısmi suyun çamurun içinde 8 yapmaya çalışan çamura girince yapisiyor yere kimi de çamura girmeden 8 çizeyim diyor bu sefer de 8 i tamamlayamıyor şimdi siz söyleyin bu çamur ve su yüzünden bu sıkıntıları yaşayıp 8 çizemeyen ve sınav kalan arkadaş da mı suç yoksa sürücü kursunda mı yada o sınav alanının duzgunluğunu denetlemeyen milli eğitimde mi bence bu konuda çok büyük bir zaaf var arkadaşlar bu konuda ben isterdim ki şahsen Umraniyede mesela bir sınav alanı olsun buranın herşeyi milli eğitimden sorumlu olsun temizliği bakımı çamur su birikintisi vs.

Keske kendi motorumuzla girebilsek sinava sonucta trafikte ehliyet kursunun motorunu surmuycez

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar