Ben de bir yıldır bu motoru kullanıyorum. Tecrübelerimi paylaşmak isterim.
Motor görüntü olarak çok güzel. Abartmıyorum, bir kaç kez yolda görüp beğenisini ifade eden bile oldu. Bu fiyata bence alınabilecek en iyi motorlardan biri. Bu güne kadar 7 bin km yol yaptım. (5 bin km.si son üç ayda) Sürekli artçıyla kullandım diyebilirim. (80 + 60 kg) Şehirlerarası yollarda hemen hemen hiç bir rampada 4. vitesin altına düşmedim. Rampaya 90'la girip, 70'le rahat tamamlayabilirsiniz. Bursalılar bilir. Bursa Yalova arasındaki meşhur Dürdane ve Süpürgelik rampalarını artçıyla birlikte 70-80 km. hızla çıkmakta hiç zorlanmıyor. Geçen hafta Bolu dağını 5. vitesle rahat çıktım. Virajlar olmasa 70'in altına düşmüyorsun bile. (Bu arada büyük port bagaj ful doluydu ve üzerinde bir de sırt çantası bağlıydı.)
Motorun bana göre tek sıkıntısı bir saat sürekli kullanımdan sonra popoyu rahatsız eden bir selesinin olması. İlk kullanımda rahat gibi gelse de, benim gibi 1.85 boyu olanlar için uzun mesafede sürüş biraz sıkıntı oluyor diyebilirim. Sürücüyü sürekli öne doğru kaymaya zorluyor. Ayrıca dik oturuş pozisyonuna göre ayak pedalları bana göre biraz geride kalıyor. 8-10 cm daha ileride olsa daha iyi olacak gibi.
Titreşim sorununa gelince;
Daha önce bu tarz bir motoru sürekli kullanmadığım için kıyaslama şansım yok. Ancak Bir arkadaşımda Honda CBF 150 var. bu motoru olmadan önce test için o motoru kullandım. Titreşiminin neredeyse hemen hemen aynı düzeyde olduğunu söyleyebilirim.
Motoru aldığımda ilk 500 km bakımına kadar hiç titreşim hissetmedim. 500 bakımından sonra titreşim arttı. Yarım saat kullanmada ellerimde müthiş karıncalanma hissetmeye başlamıştım. Servis, bir sonraki bakıma kadar kullan olmazsa açar bakarız dedi. 2000 bakımında da sorun devam etti ama titreşim düzeyinin normal olduğunu söylediler. Bir tavsiye üzerine servis tarafından konulan yağı boşaltıp Motul 5100 10w40 koydum. Titreşim ilk günkü seviyesine geldi. O günden beri motul yağ kullanıyorum. Yağ farkını ödeyip serviste motul koymalarını söyleyin derim.
Düz yolda rahatlıkla 90-100 yapabiliyorsunuz. Artçı olduğu halde ibre maksimum 115 km.yi gördü. Süratli kullanımda 100 km.de 3 lt yakıt tüketimi var. 70-80 km hızda ise 2,5 litrenin üzerine çıkmıyor.
Vites geçişlerinde çok büyük sorun yok. Gayet rahat diyebilirim. Vites sırasının 1'den 5'e düz olmasına kolay alışıyorsunuz. Ancak bazen yanılıp 5'ten boşa atıyorsunuz.

dalgınsanız yüksek hızda giderken yanlışlıkla 1'e takma riski var. Tekrar 5'e takmak için de motor devrini ve hızınızı dengelemeniz gerekiyor.
Motorun lastikleri ıslak zeminde çok riskli. Özellikle sulama çalışmalarıyla oluşan su birikintilerinden geçerken kayma eğilimi gösteriyor. Kuru zeminden birden ıslak zemine geçtiğinizde dikkat diyorum. Arka tekerin dişli yapısı ıslak zemine uygun değil. motoru bir yıl kullanır satarım diye lastikleri değiştirmedim. Ama bu gidişle değiştireceğim herhalde.
Tüm motosiklet kullanıcılarına ve artçılarına kazasız yolculuklar diliyorum.