- Katılım
- 9 Kas 2008
- Mesajlar
- 3,117
Merhaba arkadaşlar. Şu an mevcut motorum PCX 125. Takas teklifi geldi Duke 200 ABS ile. Benimde kafamda bir kaç soru var sizlere sormak istiyorum.
1- Motor 1000-2000 ve 3500 de bakıma girmiş. Bu km'lerde bakıma girmesi normal mi?
2- Alırken şunları kontrol et mutlaka dediğiniz bir şey var mı?
3- (EN ÖNEMLİSİ)Bu motorun üretimi duracak mı? 250 duke geldi diyorlar, 200 duke abs kalkacak mı?
4- Yakıt konusu nedir? Çok yakıyor mu?
5- Artçı konforu nasıl? Pulsar gibiyse hiç bulaşmayacağım çünkü.
6- Parçası pahalı mıdır?
Artık motor araştırmaktan kafayı yedim. Yüzde 50 artçılı (kız arkadaşımla) kullanacağım. Bu motor bana uyar mı?
Şimdi baktım sıfırı satılmıyormuş zaten :silent:
1- Ben şuan sadece 1000 bakımını yaptırdım. Bir sonraki bakımı 7500km de olacak. (Yağın durumuna göre erkenden değiştirebilirim.)
2- Özel olarak kontrol etmeniz gereken bir şey yok. Bütün elektronik ve mekanik aksamı sorunsuzsa alabilirsiniz.
3- 200 serisinin ABS'li versiyonları artık gelmiyecek.
4- Benim yakıt tüketimim şehir içi trafiğinde 2.1 - 2.7 litre arasında geziniyor. Şehir dışında ise 1.7 - 2.0 arasında değişiyor.
5- Artcı konforu hiç iyi değil. Selesi küçük ve biraz sert. Uzun kullanımda sorun yaşatabilir.
6- Parça fiyatları biraz pahalı. Örnek vermek gerekirse arka fren pedalı işcilik dahil 140TL.
Ama şehir içinde sizi çok eğlendirebilicek bir motosiklet olduğunu söyleyebilirim. Son derece hafif ve kıvrak.