Her turlu 170 yapabilecek bir motoru var ninjada. Sizin pozisyon gereği 160ds kalması normal arkadaşlar
En tatlı hızı 140 bence
En tatlı hızı 140 bence
Ben bugun istanbul - izmit - istanbul yaptim. Tabiri caiz ise tapagaz gittim devamli yolda. En dusuk hizim 130-140 di. 160 km yi 9 lt ile aldim. Basinca biraz iciyor. Onu anlamis olduk![]()
Bu arada son hiz 160 dan yukari cikmiyor diyen arkadaslar. Bugun duz yolda deneme yaptim. Depoya yattiginiz gibi motor bir anda 170 in uzerine cikiveriyor. Ben 175 e kadar gittim. Sonra dikiz aynasini goremedigim icin yeniden dogrulmak zorunda kaldim. O sekilde kullanmaya devam etseydim artmaya devam edecekti. Kisaca bizim motorun dogasi geregi son hiz 160-165 arasi![]()
Aynen en güvenli hız bence de 140. İstendiğinde aniden hızlanabilecek bir marj bırakmak her zaman iyidir.Her turlu 170 yapabilecek bir motoru var ninjada. Sizin pozisyon gereği 160ds kalması normal arkadaşlar
En tatlı hızı 140 bence
Bende tasarım,yeşil,abs ve kaydırmalı debriyaj faktörleri nedenleriyle z300'ü düşünmekteyim yalnız fiyatı biraz fazla geliyor.Bakalım...
Dostum arka amortisörü kendinde sertleştirebilirsin. Anahtarı motor ile birlikte gelmiştir. Onunla ayarı değiştirip bir dene bakalım.Cenk ben de pişman değilim, yazdıklarına da katılırım. sonuçta 13000dd çevirecek bir motoru var ve ben 7000dd daha geçmedim. Ben ben beklediğim sürüş hissiyatını bulamadım. Makina rahat gidiyor kolay dönüyor ama bana fazla bi rahat geliyor yahu? :silent: yani bu kadar rahat olmaması lazım. dün rodaj (850km) yağ değişimi için gittim servisteki eleman lastiklere bakıp bu kadar yatma bu lastiklerle düşersin dedi. yatma derken hızdan değil mahalle arası köşe dönmece mesela..Yani yatmada gitmede sorun yok ama beklediğim idare hissini alamadım aletten yav? ::igne::
Senin bildiğin bu arka amortisörü sertleştiren var mı acaba? Bir bilene sorsak Hissiyatı etkiler diye düşünüyorum?
bu z300 çok agreswif makina tasarıma bak be
ne yazık ki Z300'de duke'lerdeki sürüş hissini bulamadım. Tabii bunu Z300'ü teslim aldıktan sonra anlayabildim.
Tavsiyem, imkanınız varsa ikisini de bir test edin. Çünkü, hepimizin farklı beklentileri var ama; ben duke'lerde sürüşü/yolu daha iyi hissettim. Motor size değil siz motora hükmediyorsunuz gibi geldi. İkisinin de üstün olduğu taraflar var. Ktm, motoru veriyor istersen 1 saat bin birşey demiyorlar. ben 45'şer dk kadar bindim, açık yolda, sıkışık trafikte, virajda deneme imkanım oldu. Hız benim için hiç önemli değil, genelde oldukça ağırbaşlı süren birisiyim. Benim için 60-100 arası esneklik ve trafikteki rahatlığı daha önemli.
Z300ün depo büyük bir kere. menizli 400 km'yi buluyor, 450km denenebilir. Dukede depo küçük. zırt pırt benzinci.
Duke'ler titriyor( göreceli bir kavram sonuçta) Z300de pek birşey yok( var elbet ama dukelerdeki gibi elimde kolumda hissetmiyorum )
z300 5-6. viteslerde 4000dd nin altında çok canlı değil, gidiyor ama duke kadar değil.( üst devirleri istiyoronları da ben henüz bilmiyorum hala rodajdayım ve uymaya çalışıyorum). Duke daha canlı gibi; ya da öyle hissettiriyor. ( çünkü bu iş sadece rakamlarla değil; vites oranları da çok önemli!..) düşük viteslerdeki gaz tepkileri benzer..
Z300 de kaydırmalı debriyaj var iyi çalışıyor, hata affettiriyor( 2-3 sıkışık trafikte çok işe yaradı. :catKtmde yok ne duke200'de ne de duke 390'da) belki yenisine koyarlar ama onlarında fiyatı uçmuş vaziyette. ( herkesin bütçesi farklı o kısmı ben bilemem)
Z300de ayaklarım yere rahat basıyor ileri geri daha rahat itebiliyorum, Dukelerin sele daha yüksek benim için sıkıntı. boyum 1,73
Z300ün selesi daha rahat. ( herkesin kaba eti farklı tabi.)yani aslında benim için trafikteki rahatlığı bakımından Z300 daha avantajlı.
Ben bunları düşünüyorum ancak motorların siza ne hissettirdiği ve sizin ne beklediğinizde önemli; imkanınız varsa mutlaka test edin derim.![]()
Benim 2000 km. oldu. Şimdiye kadar memnun kaldım motordan.
Ön cam olmadığı için rüzgar alması biraz rahatsız ediyor bir de arka çamurluk olsa süper olacak
Dur kalk trafikte kontrol etmesi çok rahat, son hızı yüksek olmasa da hızlanması ve virajı çok zevkli.
Başlangıç motoru olarak güzel bir motor.
Bu da benim ufaklık..
http://i.hizliresim.com/MEMZmk.jpg