Merhabalar.
Henüz kullanma fırsatım olmadı ancak bu motoru yeni almış biri olarak sorunuzu cevaplayabilirim. Bir süredir CBF 150 kullanan biri olarak motoru alırken 4 farklı motoru kıyasladım. BMW G310R, Yamaha MT-25, KTM Duke 250/390, Honda CB500F. BMW G310R'ı fuarda görmüş ve çok beğenmiştim, ancak Türkiye'ye Eylül ayında geleceğinden en erken elenen oldu. MT-25 özellik ve görünüş bakımından çok iyi ancak ABS olmaması nedeniyle elendi. KTM ise hafif ve performanslı, ancak yaşıma ve beklentilerime göre oyuncak gibi duruyor, ayrıca turuncu rengi hiç sevmem. Teknik özellik olarak Z300'ün pekçok artısı var; çift silindir, 39 beygir, ABS, kaydırmalı debriyaj. Görüntü olarak ise motordan anlayan ve anlamayan kişilere yukarıdaki seçeneklerle birlikte Z300'ü gösterdiğimde herkes Z300'ü seçti, yani motorun cadde kredisi yüksek. Mesela KTM orjinalinde egzos araba egzozu gibi alttan. Bunların dışında BMW ve KTM tek silindir, sarsıntılı olacaktır. Honda ise güzel bir motor ancak daha çok uzun yol motoru gibi, trafikte kullanımı zor olabilir. Z300'ün kasası Z800 ile aynı, motor dolu ve güçlü görünüyor.
Bence eksileri ise IRC lastikle gelmesi ve yedek parça maliyeti. Gerçi Şahin ile Mercedes'in yedek parçası bir olmaz ancak bir yandaki grenaj 800TL. Motor koruma takozu 750TL vs.
Tüm bunların dışında kullandıktan sonra tekrar değerlendirme yapabilirim. Ancak ben, boy, trafikte kullanma, uzun ömürlü, kaliteli ve cadde kredisi nedeniyle bu motoru tercih ettim. Siyah rengini aldım, 2015 modelinden farklı olarak 2016 modelinde depo parlak siyah, motor daha bir güzel olmuş.
Sizin için de hayırlısı olsun.