Motor Fan Açmıyor

Motorumun sıkışık trafikte ısı işareti yanıyor.Suyuna filan baktırdım tam makinayı ısıttk ama fan açmıyor müşürü bozulmuş olabilir dedi.Sizce ne yapmam gerekiyor ve kaça patlar bana.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kaça çıkıyor ısı işareti. ? 100 den önce fan açmaz diye biliyorum.

Hararet ışığı yandığı anda motoru mutlaka durdur. Otobanın göbeğinde de olsan şehir içinde de olsan durdur çek sağa.
O anda yolda kalmak, motoru eline almaktan iyidir.
Ve hararet ışığı yandığında mutlaka yedek su tankını kontrol et. Eğer fokur fokur kaynıyorsa zaten gerçekten hararet yapmıştır. O zaman fan müşürünü değiştirmen gerekir.
Ancak ışık yanıyor ve suyu kontrol ettiğinde fokurdama yoksa hararet ışığının müşürü arızalıdır onu değiştirmen gerekir.
Anlattığın kadarıyla 2. seçeneğe yakın gözüküyorsun.

Durduruyorum ışık yanıca soğumasını bekliyorum.hararet ışığının müşüründe birşey yok.ışık yanınca motor gerçektende ısınıyor elini bolğa değdiriinde elin yanar o derece.

Motor devrilip üzerinde koruma takozu yokken Kaldırım vs gibi bir yükseltiden darbe aldıysa radyatör de ezilme olmuş olabilir. Bu gibi devrilmelerde grenaj sağlam kalmasına rağmen radyatör çok ısınmış iken kolay yamuluyor.

Fazla ısıtır isen sargı yakarsın. Bir sonraki aşama motoru indirmek olur.

Bahse konu durumu bende yaşadım. Motoru durduğu yerde devirdim. Motorda hiç bir aksilik yokmuş gibi gözükmesine rağmen fan açmadığını motor hararet lambasını yakmadan fark ettim. SL ler çok Gürültülü fan açtıkları için eksikliğini hemen fark ediyorsun. Motora bakıldı hata düzelti ama benim içim rahat etmediği için bu hafta Sıfır Parçalar taktıracağım. Hatanın düzeltilmiş hali ile bu haftasonu 840 km gitti eşim motorun üzerinde. Düzelmeden sonra fan Aslan gibi çalıştı. Bu akşamda servise tekrar vereceğim çünkü bu hafta Parçalar gümrükten çıkıyor. Direk değiştireceğim. 300 400 lira masraftan kaçıp 4000 lira masraf alma başına. Iyice baktır ve fan problemi olmadan önce başına gelenleri servise anlat ki adam gibi baksınlar

Durduruyorum ışık yanıca soğumasını bekliyorum.hararet ışığının müşüründe birşey yok.ışık yanınca motor gerçektende ısınıyor elini bolğa değdiriinde elin yanar o derece.

Arkadaşım motor bloğuna değdirince elinin yanması için hararet yapmasına gerek yok.
Önemli olan su kaynatıp kaynatmadığı. Ve su kaynatan motorun suyu ya biter yada azalır.
Su seviyesi normal diyorsun.
Senin bileceğin iş yine de, ben fikrimi söyledim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar