- Motosikleti
- Pancar Motoru
Merhaba Adım Murat, Yasım 31, 192cm boyunda, 115kg kilodayım. Daha önce kullandığım motorlar üniversite zamanında arkadaşlarımın honda todayi ve 250 cc lik chopperiydı. iş hayatımda yine arkadasımın 250 cclik honda cbr si. ve şu anda patronumun eski k1200 r ı ve şu anki motoru nc750x tir. başkalarının motoru olduğu için km bilmiyorum yalan söyliyecek halimde yok tepki vereceğinizide biliyordum fakat sürekli yaptığım araştırmalardan ve fuarları gezip nerdeyse her motoru deneyi, denemekten kastım sadece üzerine binmek. tek garip durmayan vehoşuma giden tek motor bu oldu.
kullanıcılarında yorumlarından modlardan b Modunun sakin bir mod olduğunu duydum ve uzun bir süre bu modda kullanmayı planlıyorum.
mt 9 tracer ı seçmemin en önemli nedenlerini sıralıyacak olursam.
yamaha xt 660 tek silindir ve kullanıcıların titreşim şikayeti ve tipini beğenmemem.
Honda nc 750 x i düşünüyordum fakat altın elbiseli adamın yorumları üzerine vazgeçtim.
Kle 650 versys tipi çok hoşuma gitmedi ayrıca kavasakinin servis ve yedek parça fiyatları ayrıca kaskosunun çok yüksek olması.
suzuki dle de çok hoşuma giden bir motor değil.
racing modelleri hiç düşünmüyorum. maxi scooterlarda hoşuma gitmiyor.
geriye benim için enduro kalıyor. ve rüzgarı racinglerdeki ve nakedlardaki gibi de yemek istemiyorum.
Mt 9 Tracer ı seçme nedenlerim.
1-tipi 2- diğer motorların üzerinde ciddi anlamda çok iri duruyorum motor kayboluyor, 3- aynı tip motorların diğerlerini hiç beğenmiyorum.
4 farklı bir motor alıp daha sonra sürekli motor alıp satmak istemiyorum. bu ve bunun gibi nedenlerdir.
Sevgili mucaliskan,
Öncelikle yazacaklarıma alınmaman ve yanlış anlamamanı ümit ederim.
Sürüş dinamikleri ve hacimleri birbiri ile alakası olmayan, farklı motosikletleri kullanmışsın. Ve hiçbirinin deneyim bakımından ötekine faydası dokunmamış. Nedenine gelince; motosikletlerin arasındaki farkı anlaman ve gerçek sürüş deneyimleri kazanman için her bir motoru en az 10.000 km ve iki sezon kullanman önemlidir.
Yazdıklarını listeleyerek çeki düzen vererek inceleyelim haydi;
honda today
250 cc lik chopper
250 cclik honda cbr
k1200
nc750x
Sence de bu listede sorun yok mu???
50cc den 250cc'ye, oradan da patronun(?!!?) 1200cc'lik motosikletine. Bu sıralama senin tecrübesizliğini ve motosiklet hususunda henüz bilinçlenmiş olmadığını ortaya koymuş bence. Kendi satın aldığın motosikletlerle edinilmiş hiçbir ciddi deneyim olmadan 1200'lük makineleri kullanmışsın. Hem de emanet motosiklet olarak. Bunun adı ne heves, ne cesaret. Sadece mantıksızlık.
Şimdi bir mantıksızlık yaparak aynı davranışı MT09 için sergilemek üzeresin. Altın elbiseli adamın NC serisi videosunu izlediğini yazmışsın, bence 09'un da videosunu izle. Torku yüzünden nasıl tek tekere kolayca geldiğini de tabi. Bence tecrübesizliğin ve cesaretin bir araya gelince hayatını riske atmış olacaksın. Seni tanımıyorum, dileğim uzun yıllar belasız kazasız sağlıklı bir şekilde motosiklete binmendir.
Bana sorarsa Pulsar gibi bir motosiklet alıp onunda en az iki sezon geçirmen. Daha sonra da hacmi kademe kademe yükseltmen mantıklı olacaktır. Hangi şehirde yaşadığını bilmiyorum, imkanın varsa Honda Güvenli Sürüş Eğitimi'ne katılmanı öneririm. Sürüş eğitimi almadan ilk motosikletin MT09 gibi büyük hacimli bir motosiklet olursa her sene eğitimsizlikten ve tecrübesizlikten canından olanlara katılmanı istemeyiz.