bende hayvan severim ve sokak hayvanlarının neredeyse her gördugumle oynarım yakınlasırım falan bu gune kadar saldırdıgını görmedım peşinden koşar halar ama parçalamaz

bisiklet süren, kanatlı, pembe filler gördüğünüzü söyleseniz belki ona bile inanırım. Ama bir köpeğin kendisini besleyen birine böyle zarar vereceğine hayatta inanmam. ilk çocukluk arkadaşı bir köpek olan, bu yaşıma kadar sürekli köpeklerle iç içe olan ve hali hazırda köpekler birlikte aynı evde yaşayan biri olarak söylüyorum bunu.
Peki bu olayın mantıklı bir açıklaması var mi?
Otopsi sonucu da ortamdayken..
Sürü halinde gezen köpekler tek başlarına uysal olsalar bile ALFA ( lider) nın bir havlamasıyla saldırıya geçerler. Daha geçen cuma 7-8 köpeğin saldırısına uğradım sahilde koşarken. Akşam belediyeye şikayet ettim. Hemen arkasından barınaktan aradılar köpek toplama aracı gönderdiklerini söylediler. Artık beni mi oyaladılar yoksa gerçekten topladılar mı bilmiyorum. Bir sonraki saldırıya kadar bilemeyiz. Ama ben ilçemi köpeklerden temizleyene kadar her makamı dilekçe yağmuruna tutacağım.
peki ya köpekler insanları doğal ortamlarından uzaklaştırana kadar dilekçe yazabilecek durumda olsalar idi?
insanoğlu öyle pis bir mahlukat ki, bütün canlılar yaşadıkları yere uyum sağlar iken insan bencilliğinden dolayı yaşadığı çevreyi kendine uydurmaya çalışıyor. yanlış anlamayın laf sadece size değil, ben dahil herkese!
Yav beyler herkes habere inanmak istemiyor. Bende istemiyorum.
Ama hala diretenler var.
Ama bu ney abi
https://www.youtube.com/watch?v=NS5iFRcb_mo
Kendimizde besliyoruz. Şu an kangal'a benzer köpeğimiz var. Hiç ters hareketini görmedik. 6-7 tane alman kurdumuz olmuştu, onlar da da aynı şekilde.
İşte o güvenlik görevlisine niye saldırmışlar. Veya o kadına niye saldırmışlar bilemiyoruz.
Şehirler köpeklerin doğal ortamı değildir insanların doğal ortamıdır. "Burada eskiden özgür köpek sürüleri yaşıyordu da biz onların yuvasına ev yaptık" gibi yaklaşım komik olur. Bu dediğiniz yaban domuzları geyikler vs için geçerli olabilir ama köpekler için değil. Köpeğin doğal ortamı sahibinin yanıdır, sahipsiz köpek ölü köpektir ( avrupada ve amerikada böyle).