Arkadaşlar motorumu bugün teslim aldım. Canlı görünce gerçekten bir daha aşık oldum motora, fotoğraflarda çirkin durduğunu fark ettim.

iri ve müthiş bir tasarımı var. Renkleri de çok güzel duruyor (Race Blue). Plakayı henüz çıkaramadığım için şimdilik sadece 20 - 30 Km. kullanabildim ve ilk izlenimlerim gerçekten çok olumlu. Sele yüksekliği çok rahat, kullanım kolaylığı çok iyi. Vites geçişleri, debriyajı, kavraması, gaz ayarı gerçekten harika. Motor adeta akıyor aga... Göstergeler muhteşem. Henüz rodajı bile bitmemiş olmasına rağmen şimdiden gayet tok ve etkileyici bir ses veriyor. Özellikle rölanti sesi çok etkileyici geldi bana. Titreşimden falan eser yok... Farları, aydınlatması gayet iyi. Motordaki işçilik de genel olarak çok iyi. Bu arada arkada artçının tutunabilmesi için hiçbir yer yok. Beğenmediğim tek yanı aynalar... Yeterince geniş bir açıyı göstermiyor, mesela arkamı falan görebilmek için kollarımı şekilden şekile sokuyorum.

aynaları biraz uzatmak şart gibi. Henüz rodajda olduğu için performans hakkında birşey diyemeyeceğim. Yakın arkadaşımda 2014 model CBR 250 R var onun motorunu birkaç kez kullanmışlığım var, şahsi fikrime göre R25, farlarının aydınlatmasından tutun, titreşimine kadar hemen hemen her konuda CBR'dan daha iyi bir motor. Eğer fiyatı 13.500 TL'de kalacak olsaydı, Yamaha bu motorla 250 CC klasmanında başta Honda olmak üzere tüm rakiplerine toz yuttururdu... Ki bence CBR'ın 13.500 TL'ye satıldığı bir ülkede bu motosiklet 15.000 TL'yi hak eder.

R25'in bende bu kadar olumlu izlenim bırakmış olması belki de makinenin sıfır olmasından kaynaklı olabilir ama bakalım inşallah kilometre arttıkça ilerde üzmez.