Yalnız olay amaçtan sapmış sanki şöyleki. sisli havada uzunları yakmanız demek, tamamen görüş mesafenizi azaltmak demek. Sisli havada Uzun farlar yayıcı özelliklerinden dolayı ileriyi değil içinde bulunduğunuz sisi cam gibi görüntü derler ya öylece gözlerinizin önüne koyuverir. o halde amaç görsellik katmaksa. gece bunu yapamayacaksınız demektir karşınızdan geleni uzunlarınızla rahatsız edeceğinizden dolayı. sanırım sadece gündüz işinizi görecek bu ama bilemiyorum ne kadar zevkini yaşayabilecek yada faydasını görebileceksiniz.
Yuvarlak farlı motosikletim sayesinde farı istediğim kadar aşağı ve yukarı oynatabiliyorum. Hayatta en uyuz olduğum şeylerden birisi araç farlarının gözüme vurmasıdır. Işığa karşı gözlerimde klinik problem var.Far görmüş tavşan gibi kalıyorum. O yüzden bana yapılmasını istemediğim şeyleri kimseye yapmam. Yani amacım uzunlar ile kimseyi rahatsız etmek değil. Köy yolu, dağ, bayır gibi yerlerde insan önünü iyi görmek istiyor. Uzunları ve sisleri o zaman açarım.
Gece kullanacaksam ampul olarak hiç xenon kullanmadım, kullanmam. Dediğiniz sisin içerisinden beyaz ışık kristalleşip hiç bir şey göstermiyor. Ama halojen ampulün hafif sarı tonu siste iyi iş görüyor. Gerçek sis için sarı ışık olması gerekir ama o da cidden hoş durmuyor.
Dediğiniz gibi uzunlar karşıyı fakat sis lambalarım önümü gösterecek şekilde ayarlı. Yolda gidişata göre motosikletten bile inmeden konumlarını aşağı-yukarı bakacak şekilde değiştirebilirim.
Görsellik olarak beyaz led lambalar var ve gündüzleri görünürlüğü arttırmak için daima açık tutuyorum. Geceleri kısa far ile birlikte de açık fakat ledlerin gücü düşük olduğu için karşıdakilerin gözlerini almıyor. Yani yıldız gibi düşünün. Beyaz fakat gözünüzü rahatsız etmeden bakabileceğiniz tarzda.
Yorumunuz için teşekkür ederim fakat gerçekten böyle yazıyla anlatmak olmuyor. Bir gün yolumuz kesişirse ne demek istediğimi kendiniz göreceksiniz.