2 motor arasında bende kalmıştım bir zamanlar maddi durum olsaydı vfr seçerdim. tabiki fakat bu motorlar aynı kategoride degil biri 600 biri 800 tork hp degerleri farklı oturuş posizyonları farklı. Vfr ne kadar sport tourıng densede benim gözümde gidonu hafif rahatlatışmış s.s'e benzetiyorum.
V4 olması kullanım amacına göre avantaj yada dezavantaj olabilir. Açıkca söyliyim fazeri şehir içinde kullanmak rahatsızlık veriyor.
Bu şehir içi ilçeler arası dolaşmak degil. Markete ugramak çarşıya gitmek insanların kalabalık oldugu ve dar sokaklarda dolaşmak kısacası eziyet. O yüzden fazera geçtigimden beri artık yürüyorum
haftada 1 pazarları cıkarıyorum o kadar. 2 motorda dar sokaklarda eziyet olur. V4 ustası bulmakda zor olur işçiligide pahalı olur daha oturdugum yerde V motordan anlıyan usta bulalmamıştım. Hyonun sente ayarını yapacak 3 usta dolaştım.
Fazer öyle degil . klasik 4 silindir. hangi ustaya götürsen yüzü gülüyor. Birde vfr'ye topcase yakışmayacagını düşünüyorum.
Arka amortisörü dert etme hissedemiyecegin bi eksiklik. Virajlarda limitlerede kullanırsan etkileyecek bi problem.
Arka fren gerçekten çabuk kitliyor. Parasının motoru fazer. Sorunsuzluk adına çok mutluyum desem yeridir.
Vfr'de güzel Fazerda hangisin alırsan al pişman olmazsın. Vfr:'de kardeş motordur çok severim
