Gündüz uzun far yakıyorum

Ybr 125 e zenon taktım farkedilmek için gündüzleri uzunu açıyorum karşı tarafın gözünü gündüz alırmı hava az kararınca normale dönderiyorum

Vallahi bende dusunuyorum bazen, zaten dugun alayi gibi korna cala cala gidoyorum :) popomuzu kurtarmak icin bazen boyle davranilabilir...

Xenon far kısada bile fazlasıyla göz alıyor, fazla parlak. Uzunları yakıp küfürü ikiye katlama :)

ben gece de uzunları yakıyorum. yemişim gözlerini, kazadan sonra "görmedim" diyeceklerine az gözleri kamaşsın, ölmezler.

ben gece de uzunları yakıyorum. yemişim gözlerini, kazadan sonra "görmedim" diyeceklerine az gözleri kamaşsın, ölmezler.

Ama şöyle bir yönüde var.

Bu göz kamaşıklığı kaza yapmayacak , önümüze kırmayacak adamıda yanlışlıkla bu yola sürükleyebilir.
Açıkçası uzun açılı zenon olunca ben hiçbirşey görmüyorum , karşımdan gidene kadar.
Benim için bu daha riskli.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Gerektiğinde selektör yapmak daha iyi çünkü yanıp sönen ışık, parlak da olsa hep yanan ışıktan her zaman daha dikkat çekici.

gündüz gezenler oluyor zenon yakip ama göz almiyor hem fark ettiriyorda parlaklığıyla

gündüz trafikte seni farketmeyen birisi karşısında uzun far kısa far yaksan ne fayda? kendin daha kolay farkedilecek biçimde trafikte yerini almadığın sürece bırak uzunu kusayı, panayır ışıklandırması taksan boş.

şu vardır ama; yanlış biliyorsam düzeltin, avrupa birliğinde tek izli araçların gündüzleri, gündüz farı ve kısa farı açık şekilde seyir etmeleri zorunlu. ayrıca avrupada satılan motosikletlerin kısa farı sürekli yanar ve kapatmak için anahtarı yoktur - kontağı açınca kısa otomatikmen yanar.

uzun farına güvenme çok derim, kısa far ile seyir et ve trafiği süzmeye çalış - ilk başta benim yaptığım gibi kendinle konuşarak bunu yapabilirsin;

- hazzt..
- kamyonet çok pis çekmiş solda..
- sokağın ağızı gözükmüyor..
- hibnenin biri bodozlama çıkar.. yavaşla koçum..
- yavaşlarken birde aynaya bak sol omuzdan bak, kaçmak için boşluk var mı
- sol boş, hiç riske girme koç
- çek bi şerit sola sen yinede

veya

- offf..
- virajın tatlılığına bak arkadaş..
- füyoooo.. nefis..
- hazzt..
- yavaş olm, virajın devamı pek gözükmüyor sanki..
- yavaşla olm, kimbilir ne var devamında..

gibi sohbet ederim kendimle mesela..

Motosikleti
Kawasaki KLX
Gece veya gündüz farketmez, halojen fara takılan merceksiz xenon her zaman göz alır. Ayrıca artan ısı nedeniyle farın islenme ve kararma riski de yüksek. http://www.geceucusu.com/topic/6391-osramdan-motosikletler-icin-night-racer-ve-x-racer-performans-ampulleri/ ilginizi çekebilir.

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT
Sevgili kardeşim, karşındaki öküz olduktan sonra istersen uçaksavar projektörü tak.
Adam yüzüne baka baka dalıyor önüne... Örnek: bu sabah önümüe çıkan Audi'li bir öküz.

Ama şöyle bir yönüde var.

Bu göz kamaşıklığı kaza yapmayacak , önümüze kırmayacak adamıda yanlışlıkla bu yola sürükleyebilir.
Açıkçası uzun açılı zenon olunca ben hiçbirşey görmüyorum , karşımdan gidene kadar.
Benim için bu daha riskli.

Ben kısa xenon farda da gece sürüşlerinde birşey göremiyorum. karşıdan parlamaya başlayınca görüşümden çıkana kadar yola bakmıyorum. Arkadan geliyorsa bir an evvel geçip defolsun diyefrene asılıyorum veya tüm aynaların ayarlarını bozuyorum. Hele merceksiz uygulayanlar var, iyi dileklerimi hem korna hem selektör ile iletiyorum zat-ı şahanelerine.

Doğru olanı yapıyorsun. Gündüz uzun akşam normal farlar la devam.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Ybr 125 e zenon taktım farkedilmek için gündüzleri uzunu açıyorum karşı tarafın gözünü gündüz alırmı hava az kararınca normale dönderiyorum

Forumda, bu olay yüzünden ceza yiyen arkadaşlar olmuştu. Çok ekstra bir durum ama olabilir. Birde öküze denk geldikten sonra istersen iki far yak boşa...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar