7 ye almam lazım sanırım. doğru mu?
doğrudur, orjinal ayarı 3 dür, ben 75 kiloyum + demirleri ile birlikte 15 kilo tutan 50 lt topcase'im var. eder 100 kg, üstüne ekipmanlar 5 kilo kadar. eder 105 kg. bu da 4-5. ayara falan denk geliyor, ben hafiften sert sevdiğimden tek kişi boşta 5 tercih ediyorum. tek kişi full yüklü (depo çantası falan herşey
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:07 ----------
5000 mineral bazli yari sentetik. En azindan burdaki. Benden cikan 5000 yillanmis sentetikten temizdir kanimca ama hakli oldugunuz noktalarda var. Baskasina onermemeliydim belkide, herkes benm gbi takintili degil haliyle adam belkide yilda bir aciyo yag tapasini![]()
10 40 in avantji soguk motoru daha iyi yagliyo ince oldugu icin ki bunada en cok asinmanin oldugu an diyolar. Yukarisi 40 olmus 50 olmus bence cok zarari olmaz, en fazla daha fazla yakar motor viskoz yagda.
Full sentetigin baska bir artisi daha var galiba: 600riders ta yazilmis, daha kaygan bi yapiya sahip oldugu icin galiba debriyaj daha iyi ayiriyo, sogukken motoru calstrip 1 e takarken o gelen 'tak' olayi minimize oluyor. daha az yuk demek buda disli kutusuna. Ama yine: daha kalin yag bu isin tersine isler.
Buis baya kafama yatti, deniycem gibi, yazarim debryajla ilgili.
easy81, hayırlı olsun. Kazasız belasız...
katılıyorum, eski yağdan iyidir. ben tamamen mineral sanıyordum, sanırım motul 3000 tamamen mineraldi.
ben yılda 10.000 civarında yapıyorum, yaz kış aynı yağı kullanıyorum ve marmara bölgesindeyim (sıcaklık yıl boyunca çook değişken) bu yüzden hep tam sentetik ve 10w40-10w50 kullanıyorum. bu da bana yılda sadece 2 kez yağ değişimi yapacağım anlamına geliyor. eğer yarı sentetik kullanırsam 3 defa olacak, ayrıca aynı paraya geliyor yeküne vurunca benim için. 3 defa demek benim için 2 filtre demek, 2 defa demek 1 filtre demek. bu da sentetik yağı kurtarıyor.
7100 10w40 ile boştan bire atarken çok gürültülü değil, vitesler çok yumuşak değil ama güzel, eminim 10w50 ile çok daha iyi olur ama kısa mesafelerde kullandığımdan 10w40 tercih ettim bu seferlik. şu anda yağ 3150 km de ve fena değil durumu. sanırım 4500 civarında değiştiricem, vitesler onu gösteriyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:11 ----------
kilerci motorlu araçları aradım bugün. x-ring 118 bakla, 530 did zincir 410 liraya yakın tutuyor.
fatih kılıçlı aynı zinciri 250 liraya satıyor.
merkez yedek parça 320 liraya satıyor.
ne iş anlamadım... kime güvenip hangisini almalı..?