Hem absli hem grenajlı nerden buldunuz merak ettim
Şu grenaj gercekten iyi duruyor kendi motorumda aynı renk. görünce kararımı verdım hayırlısı olsun.
Kac bin kmde ? kac paraya aldınız ? lastıkler zıncır dişli egzantırık ne durumda ?
Ben Danimarka' da yaşıyorum. Özellikle ABS ve orjinal grenajlı olması için biraz çabaladım işin aslı ama hiç yok değil ( en azından burası için ).
Lastikler temiz, '11 fabrika çıkışlı. Bu sezon kullanır Mart gibi yenilerim, asfaltta düzgün doğrusu.
14bin de aldım. Fiyat vermek ne kadar mantıklı bilmiyorum tabi de madem sordunuz; 52bin danimarka kronu ödedim yaklaşık 20bin TL ediyor ve burası için bu temizlikte motora çok iyi bir fiyat. Biraz uzak bir şehirden getirdim motoru ondan fiyatıda uygundu.
Zincir dişli de; ön dişlide birikmiş, 1 saatte anca temizleyebildiğim gres i gözardı edersem temiz demek yanlış olmaz. Daha 15-20bin gider bu setle zaten ben gaza asılan biri değilim, önceki kullanıcı da farklı değildi. Egzantirik den kastınız kam mili-zamanlama zinciri olsa gerek. İşin aslı direk gidip baktırmadım bir ustaya, burda biraz pahalı olduğu için baktırmayıda düşünmüyorum doğrusu ki servis manueli elimde, elini kirletmeyi de seven biriyim. Genel olarak motor düzgün çalışıyor, zamanlama problemi olduğunu sanmıyorum.
Arkadaşlar selam.
Yeni motor alan arkadaşlara hayırlı olsun, tekeriniz düz bassın.
Aşağıdaki linkteki motoru yarın nasipse alacağım. İzmir plakalı bi motor. tanıyan bilen olabilir keza bu renkte fazer pek yok. varsa bilenler görüşlerini almak isterim. fiyat konusunda çok yüksek diyeceğinizi tahmin ediyorum ama şu anda 15-16 bine maalesef yok. belki bekleyip eylül ekim gibi bu fiyatları görebiliriz.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-manisada-tek-fazers2-162834256/detay
Arkadaşlar selam.
Yeni motor alan arkadaşlara hayırlı olsun, tekeriniz düz bassın.
Aşağıdaki linkteki motoru yarın nasipse alacağım. İzmir plakalı bi motor. tanıyan bilen olabilir keza bu renkte fazer pek yok. varsa bilenler görüşlerini almak isterim. fiyat konusunda çok yüksek diyeceğinizi tahmin ediyorum ama şu anda 15-16 bine maalesef yok. belki bekleyip eylül ekim gibi bu fiyatları görebiliriz.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-manisada-tek-fazers2-162834256/detay
Bugün bakım yaptırdım sonunda.
Hava filtresi (orjinali)
Yağ filtresi (orjinali)
Motul yağ
Fren hidrolik yağları
Ngk buji (iridyum degil)
Zincir temizleme, yağlama vs...
Toplam işçilik dahil 470 tl.
teşekkürler.
Bir sorum olcak belki yardımcı olabilcek biri çıkar;
Ben ön amortisörün yumuşaklıgına ve süngerimsi ön frene el atmak istiyorum. Amortisör için pre-load adjuster lar var ebay de onlar ile halledicem gibi (bilmiyorum deneyen varmı aranızda). Ön fren için de paslanmaz metal hidrolik boruları var. Plastiklere göre hidrolik basıncıyla esneme yapmayan haliyle sünger etkisini ciddi ölçüte azalttığı söylenen güzel parlak görüntülü cafcaflı hortumlar. Stainless steel brake liner diye geçiyor ve S2 ve ABS olup olmayışına göre kabaca 4'e ayrılıyor. Benim makina fabrikadan 2006 model. Fz6 nın o yıllardaki model geçmişine baktıgınızda; 2006 2-3. yarısında ( 2007 model adı altında ) üretilen modelleri siyah (eski tip) swingarm ve motor bloklarından tanıyabilirsiniz. Bunlar S2 değiller. Ancak sıkıntı, yamaha o dönemde sadece şasiyi boyayıp yakıt sistemini kurcalamanın yanısıra radyatör rezervuarının konumunu da değiştirmiş olsa gerek ki elimdeki 2006 model servis manuelinde gösterilen konumda değil benim rezervuar. Aksine, S2 servis manuelinde gösterilen konumda.
Şimdi soruma döncek olursak; fren hidrolik hortumlarını değiştirirken S2' ye uygun mu yoksa 2006 modele uygun mu almalıyım bilmiyorum ve bu cigerler farklı ürünler. İnternetten sipariş vericegimden ay dur deneyeyim-olmadı işine de girmek istemiyorum zaten paşazadeler 100 dolardan başlıyo.
Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Teşekkürler
Motul 5000 bizim motorlarımıza uygun bir yağ değil. 5100 ya da 7100 tercih edilmeli.
Fren hortumu için, eğer abs yoksa ve akebono marka kaliperler varsa (2 piston), non-abs 04-06 yazan hortumları tercih edebilirsiniz. Ayrıca nacizane hel, goodridge ya da galfer öneririm diğerlerinin neredeyse çok az fiyat farkına, kalitesine güvenebileceğiniz fren hortumlarınız olur.
Amortisör ve yaya gelince, sadece ayar zımbırtısı ne kadar işe yarar bilmiyorum ancak sadece yay değişimi ile sonuç alınamadığını biliyorum. Eğer Uygun amortisör yağı bulunamazsa (istenilen sonuç sadece yağ vizkosite değişimi ile alınamazsa) bir de racetech gold valve gerekir. Açıkçası değmez, yıldırır. R6 amortisörü takmak daha mantıklı... 4 piston kaliper de bonusu.