Şehir içi-dışı olarak hiç ölçmedim. Çok da doğru bir ölçüm de yapamayız zaten. Karma kullanımda yaptığım ölçüm verileri aşağıdaki gibidir.
Garajda aynı yerinde orta sehpa üzerinde depodaki çıkıntıda tespit ettiğim bir noktaya kadar benzin doldurup kullanıp aynı şartlarda geri doldurma metoduyla yapılan ölçüm verileri... (Milimetrik)
Motosiklet: MR Vulture 150 (162cc)
Dağ tırmanışı, ova karma kullanım
Sürücü: 1,90 boy, 130 kg
Ekonomi sürüş yapayım ile boşver tadını çıkarayım arası:
Km başına 0,033 litre (33 mililitre) - Km başına 0,037 litre (36 mililitre) arası.
1 litre ile 30,3 km - 27 km arası
Ya da 100 km'de 3,3 litre ile 3,7 litre arası
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:10 ----------
Tabi anladım sizi de asıl öğrenmek istediğim yedek depoya benzin çekmesi için en az ne kadarlık benzin almak gerek?
Kardeşim yedek depo işi yolun engebeliğine göre farklılık gösterir. Ama illa öğrenmek istiyorsan, düz bir yerde orta sehpaya alıp motorun benzin filtresini söküp oradan benzini bir kaba boşaltarak istediğin gibi ölçersin. Örneğin; depoyu oradan tamamen boşalt. Sonra musluğu normal depo ayarına getir. Yukarıdan benzini doldur. Diyelim 2 litre koydun ve sonrasında musluktan benzin gelmeye başladıysa işte cevabını aldın

Ben bunu 2,5 litre olarak ölçmüştüm. Bir keresinde ona güvenip 4 litre benzin koydum. Bayır aşağı giderken motor tekleyip stop ediyordu. Benzinin deponun neresinden çıktığına bakacaksın. Genelde depolar eğimli durur ve dipte benzin hortumu vardır. Yani genelde benzinin arkaya yığılması (bayır çıkılması) sorun çıkarmaz. Öne yığılması dert olur. Kendine gösterge çalışıyorsa orada bir çizgi seç, o çizgiye gelince benzinim bitti de. Yoksa yolda kalırsın.