Selam arkadaşlar,2. motor olarak cb125e almayı düşünüyorum. Üzerindeki Kenda lastikleri değiştirip kaliteli Metzeler yada Michelin kullansak, tubetype lastikler için olan jantta ne gibi bir değişim yapmak icab eder? Lastikçiye gitsek atıyorum Michelin takalım desem bunun sibobunu genişletmeye yada başka bir işlem yapmaya ekstra ister mi,yada böyle bir şeye gerek var mı? Bir kaç sayfa evvel Metzeler'den mevzu geçmiş fakat detay yazılmamış.
Yanaklarının yük taşıması kuvvetli olan lastik kullanacaksan, Michelin, Metzeler.. gibi sadece sibop değişiyor başka bi işleme gerek yok.
Siboplarda düzgününden metal olanı 10-15 lira gibi bişey tanesi. Plastikleri birçok arkadaşımız denedi tubelesse dönüştürdüklerinde ufak ufak hava kaçırıyor, yolda kalan bile olmuştu hatta. Hatta o dönem tubeless yaparsan olmuyormuş CB' ye diye anında kara leke yapıştırmışlardı ama usulsüzce yapılan lastikçi ustalığından başka bişey değildi esasında
Ne günlerdi yau efkarlandım
Lastiği aldığın yer montaj+sibop+balans vs her ne varsa işte herşey dahil fiyat iste, bu fiyat üstünden pazarlığını yap, montaj+sibop beleşe gelsin :cherry: Yoksa hertürlü üç beş ekliyorlar.
Metzelerlerin içeriğini bende bilmiyorum, belki onlarda tubetypedır, buna rağmen sibop işçiliğiyle dönüştürülmüş olabilir. Ben olsam dönüştürmem mesela takarım iç lastiğimi neolucak ki

He belkide değildir bi bakmak lazım ME22 kodları.
Michelinde hiçbişey genişletilmiyor, o lastik zaten tubeless, kendaların iç lastikleri vs sökülüyor, yeni siboplar jant deliğinden geçiyor zaten rahatlıkla, üstüne lastik... işlem bukadar

Binlerce km 1psi bile hava kaçırmamıştı sorunsuzca binmiştim :cat: