Benim mondinin ayarsız da olsa karbüratör ve BB ile modifiye edilmiş hali (çok belirgin bir şekilde) alt devirlerde daha canlı idi. Şimdi demem şu ki, total de WR elbette döver. Ama direk benim mondiden inip WR ye bindim ve dedim ki "lan bilmiyorum, mondinin çekişi daha mantıklı ve eğlenceli geliyor" demiştim.
Şimdi CRF den daha iyi mi bilmiyorum alt devirler ama ben bindiğimde bildiğim "alt devirlerde çekiş yok" hissiyatı uyandırmıştı. Tabi motor enjeksiyonlu olduğu için vuruntu yapmıyor yada eşek ölüsü gibi yığılmıyor ama 15 sn sürünce anlıyorsun ki "bu motorda gaz açmak, devir yükseltmek gerek".
Yine de WR iyidir, candır.
Benim tespitim şu yönde. Hacim ne olursa olsun rakiplerinden daha fazla güç üretmek için üst devirlere odaklanmaya ve hatta daha fazla devir çevirmeye ihtiyaç duyuyor tasarımcılar. WR'de de böyle yapılmış. Keşke kağıt üstünde 26~27 hp olsaydı ama alt ve orta devirler daha iddialı olsaydı ve bindiğimiz zaman "oha bu gazı açınca KLX'ten de, CRF'den de çok daha iyi çekiyor, kağıt üstündeki gibi değilmiş olay" diyebilseydik. Ama şuanki durumda bunu söylemek için illa ki üst devirleri görmek gerek, asıl fark orada ortaya çıkıyor.
Ve hatta bir adım daha ileri gidip (malz. kalitesi vs, bir kenar bırakırsak) alt ve orta devirlere ihtiyaç duyan bir kişinin WR almasına gerek yok. KLX yada CRF alıp yakıt beslemesi ile oynayarak daha ucuza daha iyi sonuç elde edebilir diyorum. :wiinkk: