Merhabalar,
NC750x ile aranıza yeni katıldım. Belki benim gibi cbr250 den geçecekler olursa diye kısaca deneyimlerimi özetlemek isterim.
Gpr 125, cbr250 den sonra üçüncü motorum.
Boyum 1.70, kilo ~80. Ayaklarım parmak ucunda yere basabiliyorum. Bu nedenle geri gitme gibi manevralarda zorlanmadım diyemem. Motorun kontrolü çok rahat ve konforlu. Altı kalın güzel bir motor botu benim boyumdaki kişiler için rahatlık sağlayabilir.
Yakıt olarak daha rodaj aşamasında olmasına rağmen yol bilgisayarının gösterdiği değerler cbr250 seviyelerinde.
Son hız olarak cbr 250nin 140 ta bittiği ve koşullara bağlı olarak birer birer hızlandığı nokta, bu motorda 170 civarında.
Hızlanma olarak rodaj nedeniyle ani tam gaz yapmamaya çalışsamda, daha önce hiç bu hacimde veya motor karakterinde motor kullanmamış biri olarak, 250cc den 750cc ye geçerken gözümde büyüttüğüm kadar büyük bir fark yok. Birde tek silindir cbr250 yüksek devir nedeniyle hız yüksek olmasa bile daha hızlı hissettiriyordu. Bunda kesinlikle sessizlik, az titreşim, rüzgar koruması, konfor hızı hissettirmiyor.
Ağırlık merkezi, oturuş pozisyonu vs, düşük hızlarda çok stabil. Geniş gidon nedeniyle manevraları çok rahat, özellikle kontrada çok hissediliyor.
Bayiler ilginç bir şekilde hala 6000km bakımından bahsediyor. Bu arada bir şekilde teslime yetişmediği için ürün kitapçıklarını vermediler. Acaba 6000 e göre yeniden mi yazıyorlar merak ediyorum.
Bagaj çok kullanışlı. Ancak benim shoei gt air xl kesinlikle sığmadı.
Siyah renk givi motor koruma ile birlikte aldım. Orjinal honda daha güzel görünüyor ancak bu sanki daha koruyucu gibi geldi bana.
Yol bilgisayarında motor sıcaklığı dışında eksik yok. Onun içinde hararet uyarısı var. Anlık yakıt veya kullanılan yakıt gibi veriler benim çok hoşuma gitti.
Sol kumandada sinyal ile korna yer değiştirmiş. Ek olarak cbr 250 de bu kumanda daha ufak ve ele daha yakındı. Birde selektör için sol işaret parmağının altında push button şeklinde bir düğme vardı. Bunda uzun / kısa switch bulunuyor. Debriyaj çekili iken kornaya basmak veya sellektör yapmak daha kolaydı. Tahminime göre zamanla bunada alışırım.
Herkese kazasız belasız güzel sürüşler dilerim.