Şu an 3 Crf, 1 KLX, 1 Wr geziyoruz. Diğer motorlar çinli veya spesyaller.
Objektif olarak şunu söyleyebilirim.
Güncel fiyatlarla CRF 11.500, KLX 13.500, WR 15.000 civarlarında diye biliyorum. Bu üçünüde sürdüm. Wr daha çok yeni olduğu için ve zaten daha güzel bir motor olduğu için kesinlikle daha hırçın. Crf'lerde daha yeni alındı 2bin km'ye gelmediler. Sürerken alenen anlaşılıyor tam olarak fiyatlarıyla aynı oranda güçleri var. WR için spesyal motorlardan bir tık altta diyebilirim.
Tasarım konusunde ise Wr kesinlikle arazi için üretilmiş bir motor. Spesyalin ıvır zıvırıyla uğraşmak istemeyen vakti olmayan adam için birebir. Kaç kere düştü kalktı herşeyi yerli yerince yerleştirmişler. Klx'tede bu böyle. Crf'te grenajların kalitesi daha düşük tutulmuş. Bir iki düşmede sele altı plastiklerini dağıttılar. Gidonlar yamuldu.
CRF'yle KLX aynı beygirde diye ezbere konuşanda oluyor. Sürünce bariz açık, Klx daha sert çalışıyor. Wr'yi kıyaslamaya koymuyorum bile.
Ben ilk aldığımda hep uzun yolda kullandım bana sorunsuzluğuyla, yakıt tüketimiyle kendini sevdirdi Klx. Arazidede aynı şekilde hala tek bir sorun yaşamadan kullanıyorum hala.
İlk başta sıfır km crf alacaktım hatta o zaman fuarda 9500 TL'ye veriyorlardı. Ama teknik olayları es geçip zaten bu motorlar aşağı yukarı aynı. İkinci el alıp satarkende pek zarar etmeden satmam gerekir. Çünkü asfaltta binmek içinde arazide binmek içinde her 3 motor bir müddet yeterli. Ne bir cadde motoru gibi konfor sağlıyor, ne bir spesyal motor gibi kuduruyor.
İkinci el CRF'lere baktım yok denecek kadar azdı, ilk çıktığı zamanlar. Klx gayet stabil her çeşit ilanını bulmak mümkündü. Wr kullanıcısı çok az olduğu için onunda ilanları yoktu.
Tercihimi KLX'ten yana kullandım. Sıfır Crf'den daha düşük bir miktara aldım. 13.500 liralık KLX'i ikinci el 8-10 bin lira arasına alıyoruz. Crf'leride 7 bin liraya versinler herkes eminim Crf alır.
Asfaltta binilecekse, vızır vızır makas atılmayacaksa 3üde benim için aynı. Sıfır alınacaksa gider Crf alır geçerdim.
Bu arada bir ekleme yapayım geçen hafta arazide iki ekip ayrı yerlere gitti ve toplamda 5 motor debriyaj balatası sıyırdı. Bunlardan birisi 2013 model 4 bin km'deki WR250. WR'nin sahibi benim KLX'in eski sahibi bu arada. Dün itiraf etti sınıfında motor olarak en sağlam olanı Klx. Crf'lerde yakında dökülmeye başlar dedi.