Ülen insanın yaşı kemale gelince bir tomar siyasi çıkar rezilliği birikiyor.. Neler demediler .. Konya liman kenti olacaktan tutunda herkese çift anahtara kadar.. Çernobil patladı radyasyon yüklü bulutlar karadenize boşaldı bakanlarımız çıktı çayda radyasyon yok diye hüpür hüpür çay içtiler yıllar sonra ortaya çıktıki binlerce ton çay gömülmüş büyük kısmı piyasaya sürülmüş...Hızlı treni dünya döndükçe başımızdan eksik olmayasıca başbakanımız makinistliğini yaparak açtı aynı hızlı tren raylar bu hızlara göre olmadığından kaza yapınca(Pamukova 2004 41 ölü 80 yaralı) 2 tane garibim makiniste ceza kesildi.. Ulaştırma bakanı ne istifa etti nede görevden alındı ??.. Şimdi mühendisler facia olur diyor.. nolur canım 1500-2000 kişi boğularak ölür en fazla .. 2-3 makinist + sinyalizasyon görevlisi cezalandırılır..
Görüyorum ki gene A partisi B partisi kavgasına dönüşmüş olay... Ne partiler geldi geçti Anap, Doğruyol, chp akp........ bizler takım tutar gibi parti tutttuk .. yarın gene alkışlayacaz açılışta X partiyi .. ama kaza olduğunda ki yetkililer olur diyo.. siz daha iyisini yapın diyecek x partililer y partililere
Bi farkına varsak aynı gemide olduğumuzun .. kaptan değişir ama gemide biz varız karaya oturduğunda kaptan kabini en rahat yerdir ...olan bize olacak ..
Yarın bu geçit açıldığında mühendislerin facia olur laflarından sonra çoluk çocuğunuzu bu geçide yollayabilecek iç huzuruna sahipmisiniz... Ben değilim
Barış abi.
Eskiden İnsan bir partiye oy verirdi olur biterdi.
Şimdi artik öyle değil, X partisinin seçmeni, ayni zamanda onun için gönüllü fedai olmuş artık.
Yapılan işin yanlış olduğunu bilsin, yanlış olduğunu bile bile sırf fikirleriyle ve ideolojisiyle çelişmemek için yapılan işi destekler. Buda işine gelmez, eleştirilmekten korkar
Kısa bi örnek verelim ;
Şimdi yeni bir yasa gündem de.
Diesel araç kullananlar, Benzinlilere göre çevreyi daha fazla kirlettiği gerekçesiyle daha fazla vergi verecekmiş.
Sosyal medya da hükümet yandaşları ''Zaten dünyanın her yerinde Diesel araçlar daha fazla vergi ödüyor'' gerekçesiyle hükümeti destekliyor.
Haa birde, ''Ağaçları savunuyordunuz, hadi şimdi ödeyin bu vergileri'' diyorlar
Fakat akaryakıttan alınan vergide zaten dünya lideriyiz. Birde üzerine ekstra vergi ödeyince, Diesel aracın hiç bir ekonomik avantajı kalmayacak ki.
Şimdi bu politikanın yanlış olduğunu kendileride bal gibi biliyor.
Ama itiraz edemezler, çünkü fikirleriyle ve ideolojileriyle çelişmiş olurlar.
Bunun gibi bi durum söz konusu
Bu Arada Marmaray projesi Memleketimize hayırlı uğurlu olsun.
Umarım söylentiler gibi felaket sonuçlanmaz.
marmarayın içine girmiştim. bildiğin trenin geçeceği tünele yani. normalmi bilmiyorum ama duvarlardan su sızıyordu.
Hocam sen nerelerdesin