Kimse büyük resmi görememiş.
İlk başlarda rahatlatacağı doğru.
Fakat bu tarz gelişimler İstanbul'un içinden çıkılmaz insan kalabalığına ve trafiğine iyice yük bindirecek.
Çünkü bütün yatırımların en babaları hala İstanbul'a yapılmaktadır.
Haliyle insan göçü daha da artacak bunu kimse görmek istemiyor.
İstanbul da bu kadar inşaat yükselmesinin sebebi de bu.
Şimdi 3.boğaz köprüsü yapılacak.
Bunlar İstanbul'a en başta yarar getiriyormuş gibi görünsede aslında zarar vermektedir.
İstanbul'un acilen ama acilen boşaltılması gerekmektedir.
İstanbul kaldırabileceğinden fazla insan sayısına sahip.
Daha önceleri hep yazdım bunları tabi kimse iplemedi.
Yine iplemeyecekler.
Ama olsun ben yinede yazıyorum buraya.
Sonra neden İstanbul da çok trafik var diye millet dert yanmakta.
Yazımdan şu anlaşılmasın.
Hani İstanbul'a hiçbirşey yapılmasın demiyorum.
Tabiki yapılsın.
Fakat şimdilik ya bir süreliğine ara versinler veya 10 tane projeden 6-7 tanesini istanbul'a yapacaklarına 1-2 tanesini İstanbul'a yapıp geri kalanını diğer illere paylaştırsınlar.
Böylelikle İstanbul'a olan göçü sıfıra yakın bir konuma indirip diğer insanları yerlerinden etmeden gereken iş imkanını sağlamış oluruz.
Ama bunu kimse sallamayacak o da ayrı mesele.
Birde TOKi ile ilgili bir gerçeği yazardım da konumuz o değil.
Türkiye'de işler öyle kolaymı sanıyorsunuz? Hala örümcek kafalılar var. Kaç dava açıldı Marmaray'ın iptali için bir fikriniz varmı? Yer altından çıkan tarihi eserlerin nakli için ne kadar zaman harcandı fikriniz varmı? Gelin hizmeti Antalya'da görün. 200 mt'lik alt yapısı (kanalizasyon, vs) Daha önceki AKP'li belediye zamanında döşenmiş yolun asfalt+çiçeklendirilmesini 6 ayda bitiremedi CHP'li belediye. Sonra da vatandaş ilgisi az oldu diye 3 kez açılış yaptılarBir kişi de dememiş yıllar önce tamamının açılmış olması gereken marmaray hattının açılacak kısmı sadece tünel ve bunun giriş-çıkışındaki bir kaç kilometrelik kısımı, tamamının açılmasına en iyi ihtimalle daha 2 yıl var. İşte bunlar hep seçim.
Türkiye'de işler öyle kolaymı sanıyorsunuz? Hala örümcek kafalılar var. Kaç dava açıldı Marmaray'ın iptali için bir fikriniz varmı? Yer altından çıkan tarihi eserlerin nakli için ne kadar zaman harcandı fikriniz varmı? Gelin hizmeti Antalya'da görün. 200 mt'lik alt yapısı (kanalizasyon, vs) Daha önceki AKP'li belediye zamanında döşenmiş yolun asfalt+çiçeklendirilmesini 6 ayda bitiremedi CHP'li belediye. Sonra da vatandaş ilgisi az oldu diye 3 kez açılış yaptılar![]()
Tüm mühendisler bilirkişiler bu hali ile açılmasının cinayet olduğunu söylüyor.
Bunlar yine, yaptım olacak, çektiysek patlar, kararı biz veririz, bilmem ne... nasıl bir diktatörlük hastalığıdır anlamak mümkün değil :farao:
Sizin dediğinizi Antalya'da CHP'li belediye başkanı yapıyor. Zaten daracık olan şehir için yolları ucuz şov peşinde koşarak gidiş geliş (günde belki 50 2 tekerli geçiyor, onun da yarısı motosiklet, kalan yarısının da %90'ı elektrikli bisiklet) bisiklet yolu yaptı, trafik saç-baş yolduruyor. Trafiğe çıkmaya korkuyoruz araba ile. Ne güzel değilmi? işte CHP'li belediyenin çözümü de bu şekilde.. Herkesi trafiğe lanet olsun, bir daha çıkmam dedirtip evinde oturtacak bu gidişle.