Mondial Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaslar motorda ikinci viteste yada 2. Viteste giderken gazi birakinca birden tak motor freni yapiyor arkadaki ani one gelip gidiyor sizdede olmustur nedendir bu acaba

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:37 ----------

Mesaji degistiremedimde sadece 2. Viteste degil herhangi vitestede yapiyor 1 de 2 de 3 de felan

Gazı komple kısma viteste düsük oldugu icin ani yıgılma oluyor gazı cok hafif acık bırakırsan komprsyndaki öne yıgılmayı engeller 4 zamanlı oldugu icin normal karsılanıyor tam acıklaması olan yok

Gazı komple kısma viteste düsük oldugu icin ani yıgılma oluyor gazı cok hafif acık bırakırsan komprsyndaki öne yıgılmayı engeller 4 zamanlı oldugu icin normal karsılanıyor tam acıklaması olan yok

Anladim hocam saol aslinda dedigini yapmaya calistim ama azar azar birakma zor gibi su anda, yani ister istemez birden birakiyorsun... bu olay benim arabada da vardi bi parcayi degismislerdi o zaman dedim bundads ayni olabilir ama ne bilim...

arkadaslar bu gun bosch marka cıft tırnak bujı taktım subap ayarı yaptırdm dun bujıyı dgstrdm gdısı degıstı motorun :)

motorun plastiği çok dandik, sol tarafta deponun altındaki siyah plastik bile durduk yere çatlamış. Vidaları tutan, ayak vitesinin oradaki plastikleri vs saymıyorum dökülüyor 2012 model araç güya...

kusuruma bakmayın ama bnm motor 5 mere asfaltta sürüklendi yarım metre çukura düştü olduğu yerde ayaklık yüzündne düştü daha hiç bi krenajı kırılmadı arka ayaklık çok azck yamuldu ön çamurluk baya bi çizildi far krenajı çizildi amartisöz biraz sıyrıldı yanda kardetin orası baya çizildi ama plastiklere bişi olmadı

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:41 ----------

En son yag degisimini 1.900 kmde yapmıstım su an 4.900 kmye gelmek üzereyim :(

usta motorun ömrü yağ ztn bn bi kere 2300 km ye kdr geciktirmiştim yağ boşaltma somunu baya bi demir talaşı dolmuştu artk erken değiştirmeye çalışıyorum

Ucuza yag aldım eneos marka 10-40 onu koyacam

Cift tırnak buji iridyummu oluyor :d

Subap ayarını kaca yaptırdın ucuzsa bende yaptırayım

gliba uridium ama çok iyi oldu gidişatı motorun subap ayarını 20 tl ye yaptırdım yağı kaça aldın

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:49 ----------

eskiden evde 5 dk ısıtıyodum yola çıkıyodum debraja basıyodum motor stop ediyodu baya bi gıy gıy gıy çalışmıyodu ama ısınınca öle bi sorun yoktu subap ayarı yaptırdım bundan eser kalmadı bujiyi şansa aldım ngk ararken bosch çift tırnak rastgeldi :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:53 ----------

gliba uridium ama çok iyi oldu gidişatı motorun subap ayarını 20 tl ye yaptırdım yağı kaça aldın

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:49 ----------

eskiden evde 5 dk ısıtıyodum yola çıkıyodum debraja basıyodum motor stop ediyodu baya bi gıy gıy gıy çalışmıyodu ama ısınınca öle bi sorun yoktu subap ayarı yaptırdım bundan eser kalmadı bujiyi şansa aldım ngk ararken bosch çift tırnak rastgeldi :D

edit bnm motor 13 bin km de yapıldı subap ayarı sen 4900 desin istiyomu ayar

malkaraya giderken :)
tvv28.jpg
[/url][/IMG]

babaeskiye gelirken :D
tvv69.jpg
[/url][/IMG]

buda yeni buji
tvv2v.jpg
[/url][/IMG]

Yağı 20 tlye aldım subap sesindende pek anlamam
Rölantiyi sıcakken 900 e alıyorum normalde hep 1000 de olur hafiften gaz veriyorum ama sayıyor rölantide :d ama subap sesi nasıl anlasılır hic anlamam

omu uzuc castrol 25 tl :SS ya bak bnm subap ayarını şurdan anladım motor soğukken evde 5 dk ısıtıyorumsonra çıkıyorum daha iyice ısınmadan gazı salıyorum debraja basıyorum stop edio sonra gıy gıy gıy 1-2 dk çalışmıo zar zor çalışıo gittim sabah 8 de usta tanıdık yardım ettim 2 tane zebra geldi onları topladık o arada bnm motor soğudu siboplar baya bi boşluk yapmış elle sallanıyodu :D:D

bu resimdeki eksozun nasıl yapıldığı hakkında bilgisi olan varmı kaça mal oluyor felan bende yaptırabilirim... güzel durmulş

forum uyuma yaa iki gün önce yazdım hala bişey yazmamışsınız...

arkadaşlar bugün aksam eve gelince motoru sehpasına kaldırıp arka lastiğe baktım, hafiften yalpa yapıyor neden olabilir, sert bişeyde yapmadım,

kaç yıl bineceksin motora geçen yıl kurban bayramında aldığım motor senesini doldurmadı şu anda 12000km de bakım masrafları dışında (yağı,lastik vs)masraf çıkarmadı yolda bırakmadı.bir günde 450km yaptığım oldu hiçbir sorunla karşılaşmadım bütcen sınırlıysa ekipman vs yoksa drift tavsiye ederim kalanla ekipman alır,artanıylada bir güzel gezersin,karar senin...
ben 3 gunde toplam 1050 km yaptım forumda resimleri var 400+300+400 km yaptım oğlum +ben+2 çanta allaha şukur tık demedi

forum uyuma yaa iki gün önce yazdım hala bişey yazmamışsınız...

arkadaşlar bugün aksam eve gelince motoru sehpasına kaldırıp arka lastiğe baktım, hafiften yalpa yapıyor neden olabilir, sert bişeyde yapmadım,

Salıncak mili somunu gevşemiştir muhtemelen, bizim motorlarda çabuk gevşiyor ben 2000 km içinde 2 defa sıktım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar