Sırf şu kavgalardan uzak durmak için altımda 600'lük motor olmasını isterdim.
Ne istediğini bilmeyen adamın sevdası o küçücük motorları sürat yaparken görmek veya öyle olduğunu hissetmek.
Bunların havası yolda yanından vızz diye geçen büyük motorlar olduğunda söner.
Bir sonraki vakası da sokak aralarında scooter bağırtanlardır. Artık egzosu mu delmiş ne b.k yemişse öyle bir yırtınıyor ki motor, eleman uçtuğunu sanıyor ellaham.
Bir de sürüşteki ince detayları, şekilleri göreceksin. Dümdüz ara sokakta slalom yapmalar, ani manevralar, birden frene asılmalar, sonra ani hızlanmalar filan. Suratında o ''uçuyorum'' ifadesi, öne eğilmiş vücut, yanlara açılmış dirsekler...
Benim de hayalim, sokaktan tam bu eleman geçerken elimde beyzbol sopası ile gerilip gerilip tam geçerken altının çatına koyuvermek zopayı. Her gece bunu düşünüyorum uyumaya çalışırken.
Şu bildiğimiz 125 cc, tek silindir şehir içi kullanılan, az yakan motosiklet ile kaç km hız yaptıklarını yazıyor ya, ben de yazayım dedim. Evet, 160 KM yaptım. -yersen?
Arkadaş foruma geliyor, diyor ki ybr 110' u geçmiyor. O hıza bile taş çatlasa çıkar zaten. Frenlemesi de o hızda ne kadar iyi bilinmez. Yahu motosikletin eti belli, budu belli, ne bekliyorsun ki?
Dişliyi, silindiri değiştirip hâlâ bir şeyler yapmaya çalışanlar var. Yapmayın arkadaşlar, 100 km yapıyor bu araç. Kaldı ki bu motosikletle yapılabilecek ideal sürat 80 km o da otobanda vs.
Amacı belli bu aracın, alt sınıf için ekonomik bir ürün işte. Şehir içi az yakan, sorunsuz bir motosiklet. Şahsen kullanıyorum ve memnunum.
Vallahi bıktım, sürekli birilerine rastlıyorum "Kardeş ben şu kadar hız yaptım, seninki kaç basıyor?"r:
Yok motosiklet sağır kalır, şu olur, bu olur gibi boş laflara kulak asmayın. Rodajı kitaba uyarak yaptım, 2.000 km oldu şu an bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Gayet seri, tatminkar şu an.
geçen gün 125 cc motora sahip bir kişi motorunun 170 km hız yaptığını iddia etti,dedim gel yarışalım,hem de anahtarına...üstelik benim motor en son 128 yapıyor dedim,o da şimdiye kadar ulaştığım en son hız dedim...adam aniden geri vites yaptı yok yarış tehlikeli yok şöyle yok böyle. söylenmeye başladı...bende son söz olarak o motor 170 yapsın şurda eşşek gibi anırmazsam adam değilim dedim...
o değil de birde bunlara inananlar var şimdi adam bana soruyor bu en son ne basıyor diyor,diyorum 120.... cevap hazır bizim cup da 120 basıyor,böyle devam ederse zaten motoru satıp cup motor alacağım artık yoksa bu vicdan azabı beni öldürecek
Sırf şu kavgalardan uzak durmak için altımda 600'lük motor olmasını isterdim.
Ne istediğini bilmeyen adamın sevdası o küçücük motorları sürat yaparken görmek veya öyle olduğunu hissetmek.
Bunların havası yolda yanından vızz diye geçen büyük motorlar olduğunda söner.
Bir sonraki vakası da sokak aralarında scooter bağırtanlardır. Artık egzosu mu delmiş ne b.k yemişse öyle bir yırtınıyor ki motor, eleman uçtuğunu sanıyor ellaham.
Bir de sürüşteki ince detayları, şekilleri göreceksin. Dümdüz ara sokakta slalom yapmalar, ani manevralar, birden frene asılmalar, sonra ani hızlanmalar filan. Suratında o ''uçuyorum'' ifadesi, öne eğilmiş vücut, yanlara açılmış dirsekler...
Benim de hayalim, sokaktan tam bu eleman geçerken elimde beyzbol sopası ile gerilip gerilip tam geçerken altının çatına koyuvermek zopayı. Her gece bunu düşünüyorum uyumaya çalışırken.
cup 120 :O
70 80 ini öpsünde başına koysun cup la
Kardeşim senin müşür bozuktur kendini kandırma.