Merhaba Arkadaşlar,
Konunun tamamını okudum, Bende bu hafta içinde sıfır bir mcx almayı planlıyorum. açıkçası sizlerin MC ve MCX lerdeki tecrübeleriniz ile motorda çıkabilecek sorunları az çok öğrendim sanıyorum. ilk motorum olacak, Yaş 37, Endüstri mühendisiyim. Geçen sene temmuzda Honda da GS1 eğitimi aldım. Kasımda A2 ehliyetimi, şubatta eldiven ve dizliklerimi, dün de Moto Caprodan MT Revenge Kaskımı aldım. ( bu arada bu kaskı kullanan var mı? sharptan 5 yıldız almış, dünya kullanıcılarından gelen yorumlar göre sessiz ve konforlu olduğu yönünde. ) Forumda diğer CB 125, Drift ve kısmen YBR ESD konularından da kullanıcı tecribelerini okudum. Anladığım kadarıyla MCX parasına ve diğer rakiplerine göre iyi bir motor. Sarıdev'in yapmış olduğu uzunyol testi

sayesinde bu motora en az 64.000 Km binebileceğimi, yine sarıdev ve bir kaç arkadaş sayesinde şanzımanda problem yaşayableceğimi ama bunu servisde sorunsuz biçimde giderebileceğimi anladım.
Beyazıt60 geçen yıl "günde 5 kez teker yapıyorum" demiş. bu sene ise ön göbek dağıldı demiş. aralarda da acımadan bastığını ve sol çekmenin keyifli plduğunu yazmış, saygı duyarım.:bounce: çıkan arızaları motorun kışkırtması ile biraz yaramazlık yapmaya bağlayabilriiz gib geldi bana. Herkes çok yaktığından şikayet etmiş. (çoktan kasıt 3,5 -4 lt / 100 km.) bazı kullanıcılar 70-80 km gibi süratlerde 2,5 -2,8 lt lerden bahsetmiş. Cb125 ve YBR nin de yakıt sarfiyatları bu süratlerde ölçülüyor zaten,(2,2 -2,6 lt /100 km) daha yukarısında stabil gidemiyor motorlar çünkü. MCX'te de HIZ göstergesinde redline 100 Km civarında. bu motor daha üstünde sürekli gitmek için tasarlanmamış anlaşılan. gidebiliyor olması sollamalar için kullanılabilecek rezerve güç anladığım kadarıyla. Motordan talebin sürekli ani hızlanmalar ve teker yapmak
olmadığında, tapa gaz bile gidilse orjinal zincirin 7000 km de bollaşmadığını söylemiş atiturhan kardeşim. başka bir arkadaş ön çamurluğu yükseltip, offroad yaptığını, pek çok arkadaş ise enduro tarzı kullanımda çok keyif verdiğini söylemiş. Orjinal far ile ışıklandırma ve gece sürüş problemli, ama power ledli bir modifikasyon ile sorun çözümlenebiliyor. Orjinal lastiklerin yol tutuşu kuru zeminde ve ısınmışken günlük kullanım için yeterli, limitleri zorlamayacak olan arkadaşlar lastikleri bitirene kadar kullanıp, sonra daha yumuşak hamurlu Michelin pilot sporty yada pirelli dura traction'a geçmeleri ekonomik olarak mantıklı olur. Rodajdan sonra basıcam, diyen arkadaşlar için ise rodaj bitiminde değiştirmeleri can güvenliği açısından gerekli.
Sonuç olarak, MCX parasının karşılığını veren bir motor gibi duruyor. Fiyatı da geçen yılla aynı (3160 TL / 12 Taksit). CB 125 geçenlerde zamlandı(3770). YBR zamlandı(4350). benim gibi bu motoru almaya niyetlenen arkadaşlar için Tüm forumu 2 paragrafta özetlemeye çalıştım. İyisiyle kötüsüyle kullanım tarzınız, gördüğünüz bakım, arıza ve modifikasyonları, düşüncelerinizi paylaşarak alım kararımda etkili olduğunuz için başta Necatik,Sarıdev,atiturhan olmak üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Şafak Tan ÖZKAN