selamlar, dün itibariyle bende bir rks titanik 200 sahibi oldum, ve öncelikle forumlarda bilgilendirme adına yazılan tüm yazılar için teşekkür ediyorum. aslında bilgiler doğrultusunda bu motoru almamam gerekirdi belki ama ben birazda nadir , sıradıışı olanı seviyorum sanırım

.
yaşım 44 ve yaklaşık 30 yıldır, dönemsel aralıklar vermekle birlikte hep motor kullandım. mobiletten pejoya, jawaya, 1950 li yılların bmw lerine vs pek çok motora sahip oldum en son 2 motorum 2000 honda 1100 xx ve sonrasında yamaha 1300 xjr idi. yamaha ile kaza sonrası hemde artık giden benzine dayanamayarak daha küçük hani o büyük motor sahibiyken küçümsediğimiz (yalan yok) daha küçük cc li "çin" malı bir motoruda denemek istediğime karar verdim. atla deve değildi sonuçta. ama bu aşamada araştırma yaparken çin mallarının bile ne kadar zenginleştiğini ve o eski hemen dökülen imajlarından kurtulduklarını farkettim. sonuçta ybr 125 cbf 150 de her nekadar marka olsalarda çin üretimi. bu markaların dışındakilerde km olarak bakınca cidden 30 bin 50 bin gidebiliyorlar artık problemsiz. bu cidden eskiye göre büyük başarı. ilk tercihim ybr 125 ti bir gün üzerine oturdum sonra hemen vazgeçtim. çok küçüktü. cbf 150 ye oturdum kısmen daha rahat ama tipi ve kurye imajı beni itti. aslında cbf 150 için para bile yatırmıştım sıra için ama bekleme sürecinde malum sorunları ( yağ yakma, 1-2 vites zor geçiş, yedek parça pahalılığı, hızının düşük olması, arka fren kampana, tekerler çok ince ve kalitesiz marka, ilk 3 dakika sürekli motorun start alamaması) ve gönderici firmanın kargoya bile para istemesi sonucunda siparişimi geri çektim. aslında innazuma yaka duke almak gerek ama 10500 fiyatları var. gereksiz. kanuni, mondial vs bana maalsef hep antipatik gelmiştir. tvs ye iyi diyorlar ama youtube da bir vtr sini seyrettim adamlar hint klibi yapmışlar, fazla hintli yani. üstelik balansör olmadığı için daha torklu ama doğla olarak deli gibi titreşiyor.plastik kaliteleri hep çok kötüydü. sym wolf var oda 10000 tl. keeway ler eskilerin en iyilerindendi rks ye denk geldiğimde keeway olduğunu görünce ampul yandı. özellikleri fiyatına göre (4900) oldukça makul.
disk frenler
ters çatal
dijital ve fonksiyonlu gösterge
büyük ebatlı ve nispeten daha kaliteli lastikler
200 cc
kargo dahil.
az yakıyor.
led stop
spor tasarım.
Daha büyük ebatlı sele
vs..
yani geriye tek kalitesi kalmıştı. buradaki topikleri çok araştırdım. genelde yavaşlığından bahsediliyor. bazı sahip olmayan arkadaşlarda nedendir bilinmez çok önyargılı yaklaşıyorlar. bu benim merakımı iyice artırdı. almaya karar verdim.
cuma (05-04-13) geldi ve şuan 50 km de.
daha önce hiç çin malı motora binmemiş, 250 cc ye binmeyelide 20 sene olmuş, en son bindiği motor modifikasyonla 110 bg civarı 120 nm tork ve 250-260 rahat çıkan biri olarak ne hissedeceğimi açık söyleyim ben de tahmin edemiyordum. kısaca anlatayım;
ilk motoru aldım ve çok hafif, direksiyon dururken hemen dönebiliyor, motoru geri çekmek çok kolay tüy gibi. vites sorunsuz, derken debriyaj...evet yukarıda kavrıyor ve hadi fırla..

..hayır. fırlamasını beklemiyordum buna hazırlıklıydım. yavaşça kalktı. ses yine beklediğim şekilde çok mütevazi...ilk ışık ve fren..iyi..tekrar kalkış..performans zayıf...vites araları yine zayıf...ama zevk var...gülümseme var..ilk 1 km...motor diyorki boşver hızı ivmeyi sakince gezelim hem az yakıyoruz bak...

)..ilk 20 km " ya hiç fena değil" şu an 50 de ve rodaj olduğu için yüklenmiyorum ama zaten amacım bu değilki...motor her kalkış ve vites değiştirişte bana "sakin, hiç gereke yok, bak az yakıyoruz " diyor. bende " haklısın " diyorum. bu aşamada sevdiğim sevmediğim yönlerinide yazayım, özellikle daha orta yaş ve farklı motorlardan geçmişlere istinaden bir "review" olsun.
sevdiklerim;
- gösterge paneli, çok işlevsel kendinden saatli ve vites göstergeli, rengi vs çok hoş, plastik kaliteside fena değil.
- oturuş pozisyonu, ben 1.80 90 kg yim. elbise gibi uydu bana.
- farlar, yeterli, led stop güzel.
- genel kalite, hiç fena değil. kaynak işçiliği daha yi olabilirdi ama genel anlamda beklentimin üzerinde
- start stop, temiz basıyorsun çalışıyor, soğuksa jikle çek çalışıyor, stop etmiyor.
- sele, şekil olarak çok güzel kırmızı dikişler güzel olmuş.
- frenler, gayet iyi
- lastikler daha lastik alışması olmasada en azından kuruda iyi tutunuyorlar (ıslak denemedim)
- vibrasyon, yok denecek kadar az. f 650 de daha çok emin olun.
- yağ cinsini kapağa yazmışlar ilk kez denk geldim. güzel düşünce.
sevmediklerim;
- motor sert şuan için, yani sele, ön ve arka süspansiyon biraz açılırmı bilmiyorum ama sert.
- motor sesi, ilk fırsatta yoshimura yada akrapovic
- ayakçak, takoz yok metale çarparak duruyor katlanırken...akıl edememişler,
- orta sehpa ve arka maşa çok özensiz ve tabiri caizse direk profilden yapılmış arkada tek gizli amortisör olsa daha hoş olurmuş.
- debriyajı ayarlamak zor, manetten yumuşatınca vites geçmiyor vites geçincede çok yukarıda kavrıyor. ayar pek mümkün değil.
- depoda dizlerin gireceği yer çok aşağıda kalıyor yani dizler yuvaya değil deponun geniş çıkıntılarına denk geliyor, asyalılara göre düşünüldüğü belli.
- gidon ve diğer siyah boyalı metallerin boyası çabuk çizilebilecek türden anahtar çizebilir.
performansla ilgili şuan bir bilgi veremem zaten diğerlerini (ybr cbf vs) kullanmadığım için doğru da olmaz ama rodaj sonrası fikirlerimi yazarım. ayrıca m.akseli arkadaşada teşekkür etmeliyim kendisiyle telefonda da görüştük. uzun uzun anlattı saolsun.
görüşmek üzere.
ön izleme yapamadım editleyemedim o yüzden yazım hatalarım affola..