trafikteki arac kullanicilarinin cogu erkek olmasina ragmen, motosiklet kullanirken basimiza bela olan arac kullanicilarinin cogu kadindir.
kadin/erkek arac kullanim sayilari esit olsa anliyacam.
erkekler fazla olmasina ragmen kadin suruculer ile yasadigimiz sorunlar neden daha fazladir?
arkadasim sol seritte sakince ilerlerken arkasindan vuran kadin,
ben duz yolumda ilerlerken, ters yonunde donus yapmasi yetmezmis gibi benim seridime giren, dizim ile camurlugunu soktugum kadin
2 saatlik yolun 1.55 saatini cep telefonuyla konusarak ve araci kullanarak geciren kadin,
diger araclara dikkat etmeden, tali yoldan ana yola atlayan annem, kadin.....
daha kac ornek vermek lazim? kadinlarda motorlu arac kullanimiylan ilgili bir sikinti var, bunu anlamak cokmu zor?
yil 2013 evet, zaten bende kadinlar kara carsafa girsin, hicbirsey yapmadan evde otursun demiyorum!
kadinlarin arac kullaniminda bir sikinti var. anlatmak istedigim budur.
Ehliyeti ilk aldığımdan günden bu yana trafikteyim (daha önce hiç manuel yahut otomatik motor kullanmamış biri olarak)
Velev ki, En soldan en sağa, sapağa 50 metreden az kala süratle "SİNYALSİZ" aracını kıran erkeklerin sayısını sayamamışımdır.
80-90 ile E-5 karayolunda seyir halindeyken, yarı uykulu bir halde şeridi apış arasına monte eden erkeklerin sayısı ise bir hayli ilgi çekmekte... Bu kişilerin pek çoğunun bilhassa sol aynalarını sadece telefonda konuşurken arada bir göz takılması ise gözlediklerini de belirtmeden edemeyeceğim.
Ki ben henüz 2 haftadır motor üzerindeyim, ki yaptığım yol henüz 650 km.
Ki bu kısa zaman diliminde, şehir içinde araba kullanmayı, öküz zihniyeti ile koşullayıp kendi trafik kurallarını oluşturan erkekler arasında kadın sürücülerin afallaması normal.
Hepimizin aklındaki soru,
"Acaba şimdi ne yapacaklar? Hangisi sinyal vermeden önüme kıracak? Hangisi üzerime çıkmaya çalışacak? Hangisi taciz edecek?" Kalçasından külot izini kıvırır gibi rahat direksiyon kıvıran erkeklerin sayısı çok çok fazla ve bu konuda yetenekli olabilirler.
Lakin, kıvraklık ile kurallar aynı şey değildir.
Trafik kurallarına uygun şekilde hareket eden, istisnai durumları esnek olduğu yahut sadece acil müdahale gerektiği müddetçe kullanan erkek ve kadın arkadaşlarım meclisten dışarı.
Hiç kimse var edilmiş düzenin aksine oluşturulan bir odun üzerinde yürümek zorunda değildir, o odunları yola döküp tembellik eden öküzleri men etmeli.
Velhasılı,
primavera az ya da çok ama gördüğün zihniyet üzere, aralarda derelerde sağlam yerlerdeyiz.
Buluşalım, görüşelim, konuşalım. Acemi bir kullanıcı olarak, paylaşımlarımızdan öğrenebileceğim çok şey olduğuna inanıyorum.
Saygı sevgi içerisinde,
Keyifli ve sağlıklı sürüşler dilerim.