yarı otomatik motora hız ayarı yapmak

Katılım
6 Şub 2013
Mesajlar
204
merhabalar arkadaşlar yarı otomatik bir motor düşünelim örneğin honda wave 110i gibi yada kymco straight 150 gibi.. böyle yarı otomatik motorlara hız ayarı yaptığımızı düşünelim... hız ayarından önce motor atıyorum 100-120 falan basıyor diyelim ayardan sonra kaç basar :silent: ?
 
Katılım
5 Haz 2011
Mesajlar
2,546
hız ayarı nasıl bişe öyle öyle bi vida falan varsa bizede söyle
hız ayarı tek başına bişe değil
motorunun karbüratör ayarları subap ayarı debriyaj balatan ayarı hatta lastiğinin dişi yani motorun 4 4 lük olması lazım
 
Katılım
24 Şub 2009
Mesajlar
2,319
yarı otomatiklerde öyle yada böyle bir hız ayarı yok seni kandırmışlar kim söylediyse bir tek sağ elcikte gaz ayarı var tam gazda gerçek olarak 85 km hıza cıkabiliyor üstü saatte gördüğün aldatmaca
 
Katılım
6 Şub 2013
Mesajlar
204
hız ayarımdan kastım şu ;
pistonları genişletmek karbiratör ayarlatmak falan bunun gibi bi kaç şey...
 
Katılım
31 Tem 2007
Mesajlar
1,367
Hangi pistonları? Kaç tane piston var ki bunda?
Önce forumda biraz gezin...Hatta bayağı bi gezin..
 
Katılım
6 Şub 2013
Mesajlar
204
abicim bildiğin sanayiye gidiyorsun motora bi güzel ayar yapıyorlar pistonlar falan fişman bissürü oynama yapıyorlar motorda sonuç olarak motor hızlanıyor benim merak ettiğim motora ayar yaptırdıktan sonra yaklaşık kaç basar ?
 
Katılım
20 Şub 2013
Mesajlar
390
O motor bloğunu tasarlayan mühendise itimat sıfır anladığım kadarıyla... Motor çeperini incelterek silindir çapını genişletmek doğru bir şey değildir! Silindirin içindeki patlama enerjisi daha büyük olacak ve buna dayanım gösterecek çeliğin et kalınlığı incelmiş olacak. Motorun ömrünü azaltacak demeye gerek bile olmamasının yanında motorun bütün dengeleri ile oynamış olacaksın. Bence tekrar düşün ya da daha büyük hacimli bir motor al.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst