Merhaba arkadaşlar. Bu hafta sonu motorun yağını değiştireceğim, değiştirmeden önce sizden bilgi alayım dedim. Hangi yağı kullanıyorsunuz ve memnun musunuz?
...
Geçen yağ değişiminde bu konuyu biraz inceledim. Gözlemim, farklı sıcaklıklar altında (soğuk, ilk çalışma, devirli kullanım vb) yağın viskozite değerleri temel dinamik. Tam sentetik ve değişken viskozite değerlerini karşılaştırdığımda PO'nun yeni seri yağlarının Motul ve diğer pahalı abilerden teoride pek de eksik kalmadığını hatta daha koruyucu olduğunu gördüm. Akabinde 15W50 sınıfı yağını koydum. Vites geçişleri yumuşadı, ilk çalışmada gürültü oranı biraz azaldı. Yüksek ısıda viskozitesi yüksek olduğu için bende bir güven oluşturdu. Fiyatıda 2 LT 32 TL gibi bir şeydi. Bir sonraki değişimde aynı numaranın "racing" ibarelisini deneyeceğim. Eğer zamanım var, viskozite manyağı olayım derseniz sayfa şudur:
http://www.motosiklet.net/forum/guncel-haberler/44230-petrol-ofisi-nde-maximoto-motosiklet-yaglari-donemi-basliyor-2.html#post2859753
.