ısınınca sorun düzeliyor mu? bence düzeliyor olması gerek,çözümü ise ısınana kadar beklemen ki öyle yapman gerek.
ısınınca sorun düzeliyor mu? bence düzeliyor olması gerek,çözümü ise ısınana kadar beklemen ki öyle yapman gerek.
yapman gereken sadece motoru çalıstırmadan önce 1 e takıp elin debriyajda iken motoru ileri geri oynatmak, debriyaj balatalarını hareket ettirmek
daha sonra calıstır motor ısınmadan bile 1 e takıp ilerle. hiç sorun olmadıgını göreceksin . tecrübeyle sabittir :cat:
yarın buradan sonucu yazarsan sevinirim
tamam yazarım.ben vites boştayken biraz ileri geri yapıyordum ama demek 1.viteste yapmak gerekiyormuşyapman gereken sadece motoru çalıstırmadan önce 1 e takıp elin debriyajda iken motoru ileri geri oynatmak, debriyaj balatalarını hareket ettirmek
daha sonra calıstır motor ısınmadan bile 1 e takıp ilerle. hiç sorun olmadıgını göreceksin . tecrübeyle sabittir :cat:
tam ayırmıyor olabilir debriyaj e motor soğukken de stop etmeye meyillidir zaten biraz tutsa stop eder, belki debriyaj teli kopmaya başlamıştır ondan ayıramıyordur, ayrıca motor ısınmadan da kullanmamalısın zaten, kullanmamalısın yanlış oldu ısıtıp kullanmalısın yada düşük devir kullanmalısıın ısınana kadar hem motorunun ömrü uzar hem sorun ortadan kalkar gibi görünüyor
dostum bu sorunun önüne geçebilmek için motor orta sehbadayken yere indirmeden 1 e atacaksın 5 saniye elin debrajda bekle ve sonra boşa at tekrar 1 e attığında sorunun düzeldiğini göreceksin ben bu şekilde kullanıyorum
yapman gereken sadece motoru çalıstırmadan önce 1 e takıp elin debriyajda iken motoru ileri geri oynatmak, debriyaj balatalarını hareket ettirmek