Benim motorumda da aynı durum var, debriyaj telini ve gidonu değiştirdiğim için ayarı yapamadım diye düşündüm ama öncesinde de vardı.
Öncelikle motor çalışmazken (sıcakken) motor vitesteyken debrijayı sıkınca rahat bir şekilde oynatabiliyorum, ama sabah motor soğuduğunda debriyaja basınca motoru oynatamıyorum. Bu durumda elim debriyajdayken motoru biraz itersem tık edip kurtuluyor ve tekrar sıcakkenki haline dönüyor. Ya da boşta çalıştırıp ısınmasını beklersem (3-4dk kadar) de sorun kalmıyor. Hiç beklemeden ve oynatmaya çalışmadan boşta çalıştırıp vitese atarsam ya da vitesteyken debriyaja basarak çalıştırırsan ileri atılıp stop edebiliyor.
Ben debriyaj ayarından şüphelendiğim için sehpada çok deneme yaptım, debriyaja basılıyken motor viteste de olsa taker dönmüyor, bu nedenle debriyajın ayırmaması söz konusu değil.
Tüm bunları düşününce "cenkito"nun dediği bana mantıklı geldi, zarar vermemek için boşta çalıştırıp ısınmasını bekliyorum, bu arada debriyajı sıkıp bırakıyorum ve bahsettiğim durum olmuyor.