Motoru sabah vites boştayken çalıştırıp 1 e attığımda motor ileri atlayp stop ediyor

ısınınca sorun düzeliyor mu? bence düzeliyor olması gerek,çözümü ise ısınana kadar beklemen ki öyle yapman gerek.

debriyaj ayarından olabilir,siz vitesi attığınızda tam kavrayamadığı için debriyajı bırakmadan kalkmaya çalışıyordur

tam ayırmıyor olabilir debriyaj e motor soğukken de stop etmeye meyillidir zaten biraz tutsa stop eder, belki debriyaj teli kopmaya başlamıştır ondan ayıramıyordur, ayrıca motor ısınmadan da kullanmamalısın zaten, kullanmamalısın yanlış oldu ısıtıp kullanmalısın yada düşük devir kullanmalısıın ısınana kadar hem motorunun ömrü uzar hem sorun ortadan kalkar gibi görünüyor

yapman gereken sadece motoru çalıstırmadan önce 1 e takıp elin debriyajda iken motoru ileri geri oynatmak, debriyaj balatalarını hareket ettirmek
daha sonra calıstır motor ısınmadan bile 1 e takıp ilerle. hiç sorun olmadıgını göreceksin . tecrübeyle sabittir :cat:

yarın buradan sonucu yazarsan sevinirim

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Sevgili Kardeşim ,

Muhtemelen motor yağında problem var. El kitabında yazan özelliklerde motor yağı ile değiştirmelisin...

Sevgilerimle

yapman gereken sadece motoru çalıstırmadan önce 1 e takıp elin debriyajda iken motoru ileri geri oynatmak, debriyaj balatalarını hareket ettirmek
daha sonra calıstır motor ısınmadan bile 1 e takıp ilerle. hiç sorun olmadıgını göreceksin . tecrübeyle sabittir :cat:

yağlamak için mi bu hareket :)

eyvallah abilerim.ilgilendiğiniz için teşekkürler.yazdıklarınızı dikkate alacağım

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:01 ----------

tamam yazarım.ben vites boştayken biraz ileri geri yapıyordum ama demek 1.viteste yapmak gerekiyormuş :)

Motosikleti
Fazer8 abs
dostum bu sorunun önüne geçebilmek için motor orta sehbadayken yere indirmeden 1 e atacaksın 5 saniye elin debrajda bekle ve sonra boşa at tekrar 1 e attığında sorunun düzeldiğini göreceksin ben bu şekilde kullanıyorum

tam ayırmıyor olabilir debriyaj e motor soğukken de stop etmeye meyillidir zaten biraz tutsa stop eder, belki debriyaj teli kopmaya başlamıştır ondan ayıramıyordur, ayrıca motor ısınmadan da kullanmamalısın zaten, kullanmamalısın yanlış oldu ısıtıp kullanmalısın yada düşük devir kullanmalısıın ısınana kadar hem motorunun ömrü uzar hem sorun ortadan kalkar gibi görünüyor

zaten genelde düşük devir kullanırım. 4000 i nadir geçerim. genelde 3000-3500...

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:07 ----------

dostum bu sorunun önüne geçebilmek için motor orta sehbadayken yere indirmeden 1 e atacaksın 5 saniye elin debrajda bekle ve sonra boşa at tekrar 1 e attığında sorunun düzeldiğini göreceksin ben bu şekilde kullanıyorum

bunuda deniyeceğim.teşekkürler

Benim de sabahları ve akşamları 1. vitese attığımda bir ileri atılma oluyor ama hiç motor durmadı şimdiye kadar.

aynı sorun benim motorumda da vardı.

Sorun yok sadece sağ taraftaki şanzumana giden debriyaj telinin ayarını yapman yeterli. Biraz daha geri çekeceksin teli. Bitti gitti.

yine bakıyorum bazı proflar abuk subuk yorumlar atmışlar..
adamım kullandıgın motosiklette
yani küçük hacimli motosikletlerin sistemleri basit oldugu için yaglama tam iyi olmuyor
motoru çalıştırdıgın da boştayken debriyaj kolunu 5-6 kez sık sık bırak büyük ölcüde sorunun düzelir..
benim motosikletimi 1 hafta çalıştırmıyım 1 e aldıgım anda 2-3 metre öne gidiyor :D

cenkito ya aynen katılıyorum ve denemeni öneririm kesinlikle faydası oluyor çünki aynısını bende uyguluyorum böyle öne doğru atmasının nedeni ise soğuk havadan oluyor

Bir kaç zaman sonra da motor bloğunu eline alıp tamirciye git.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
motoru çalıştırdıgında 15-20 sn debriyaja basılı tut...ki balatalar ayrılsın ve aralarına yağ dolsun...
o zaman vitese attıgında hem tak demez hemde ileri atlamaz...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar