Motorun içinden çatal kaşık sesleri geliyor

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Debriyaj bilyaların dağılmış olabilir...
düz çalışırken harıltı yapar..

O düzensiz çatal kaşık sesleri bi ara benim motordanda geliyodu eksantrikten çıktı haberin ola.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
O 1500 km önceydi...
Şimdi bak bakalım duruyormu?...:thumright

O 1500 km önceydi...
Şimdi bak bakalım duruyormu?...:thumright
Valla bu tarz sesler ara sıra da olsa 5 bin km önce de vardı 10W-40 yağ koyunca, o yüzden debriyajdan olacağını hiç sanmıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:08 ----------

img00142201209091423.jpg

Hem debriyajı fazlasıyla ilkel, 2 balatalı manuel debriyaj. yarı otomatik değil.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hayır herkesin dediği gibi krankla piston toplanmış, eksantrikle biyel koluna yemek veriyor demek istemiyom... :queen:

Hayır herkesin dediği gibi krankla piston toplanmış, eksantrikle biyel koluna yemek veriyor demek istemiyom... :queen:
De abi ne olacak bunu atarım bi kenara diğer motoruma binerim, hem elim anahtar tutmuyo değil keyifle sıfırlarım motorumu gerekirse.

Buldum motorumun içindeki çatal kaşıkları :cherry: egzoz koruması gevşemiş motorun titreşiminden şıkırtı yapıyomuş, kestim attım kurtuldum.

Motosikleti
Henüz yok.
Motorun içinde gremlinler yemek veriyor olmasın eşe dosta? Ne enteresan tanımlar var ya kerkinme, sünme derken. :) Ses olarak klasik çinli motordur diye düşünüyorum, MCT 250'nin her tarafından içinden dışından sağından solundan acayip acayip sesler geliyordu da yolda bırakmadı neyse ki.

neye dayanarak söylüyorsunuz mct 250 nin her tarafından ses geliyor diye ya motor kullanmasını bilmiyorsun yada motoru elinin kiri olarak görüyorsun, benim mct de öyle acayip acayip ses gelmiyordu beni yolda bırakmadı neyse ki.

lycantrophic adlı üyeden alıntı
Motorun içinde gremlinler yemek veriyor olmasın eşe dosta? Ne enteresan tanımlar var ya kerkinme, sünme derken. Ses olarak klasik çinli motordur diye düşünüyorum, MCT 250'nin her tarafından içinden dışından sağından solundan acayip acayip sesler geliyordu da yolda bırakmadı neyse ki.
neye dayanarak söylüyorsunuz mct 250 nin her tarafından ses geliyor diye ya motor kullanmasını bilmiyorsun yada motoru elinin kiri olarak görüyorsun, benim mct de öyle acayip acayip ses gelmiyordu beni yolda bırakmadı neyse ki.

lycantrophic kardeşime katılıyorum çinli motorlarda bu tür sesleri duymak olağan oluyor. Benim eski MCT 250'nin de her yerinden garip garip sesler gelirdi. Ama beni de hiç bir zaman yolda bırakmadı ve çok severdim kendisini.

Motosikleti
Henüz yok.
lycantrophic kardeşime katılıyorum çinli motorlarda bu tür sesleri duymak olağan oluyor. Benim eski MCT 250'nin de her yerinden garip garip sesler gelirdi. Ama beni de hiç bir zaman yolda bırakmadı ve çok severdim kendisini.

aliçooo ve Iycantrophic sizin kullandığınız çinli mct 250 di sanırsam ama bendeki made in japon yazıyordu size çakma çinli motorları vermişler şansınıza küsün artık. istanbuldan trabzona gittim tik bile demedi hiç üzmedi beni çok severdim orjinal japon mondial mct 250 mi

aliçooo ve Iycantrophic sizin kullandığınız çinli mct 250 di sanırsam ama bendeki made in japon yazıyordu size çakma çinli motorları vermişler şansınıza küsün artık. istanbuldan trabzona gittim tik bile demedi hiç üzmedi beni çok severdim orjinal japon mondial mct 250 mi

Çakmadır o yazı. :D 100 civarı bas bakalım geliyor mu gelmiyor mu. Honda bile motorlarını çinde üretirken mondial nasıl japonyada üretim yapacakmış? Akıl var mantık var. Kargaya yavrusu şahin görünürmüş.

Motosikleti
Henüz yok.
bak mondialin japonya da yapılmadığını bilmiyorsun ve konuşuyorsun karadeniz sahil yolu iki şeritli yani gidiş gelişli yol değil artı istanbuldan trabzona köy yollarını kullanarak gitmiyorsun insan gibi kullanırsan ne ses gelir nede cızırtı üzerine binen zihniyet kötü ise motor ne yapsın, motordan kemençe sesi gelir sende horon oynamaya başlarsın vede bu yazılar çakma değil orjinal .......

---------- Post added at 15:20 ---------- Previous post was at 15:15 ----------

imzanda ne demişsin ( ÖNEMLİ OLAN NEREYE VARACAĞIN DEĞİL, YAPTIĞIN YOLCULUKTUR )
sizde biraz sınırları zorlamak seziyorum.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Japon MCT mi .... :queen: :queen:
Akşam akşam güldüm yahu...
Allahta seni güldürsün... :queen:

Motosikleti
Henüz yok.
Japon MCT mi ....
Allahta seni güldürsün...

MOTORUN KADAR DEĞİL.... ADAMLIĞIN KADAR DEĞERLİSİNDİR....
HİÇ BİR ŞEYE UYUZ OLMAM... HERŞEYİ BİLDİĞİNİ SANANLARA UYUZ OLDUĞUM KADAR...

Allah yüzünüzden külücükleri eksik etmesin....

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Japon MCT mi ....
Allahta seni güldürsün...

MOTORUN KADAR DEĞİL.... ADAMLIĞIN KADAR DEĞERLİSİNDİR....
HİÇ BİR ŞEYE UYUZ OLMAM... HERŞEYİ BİLDİĞİNİ SANANLARA UYUZ OLDUĞUM KADAR...

Allah yüzünüzden külücükleri eksik etmesin....

Sevgili arkadaşım...
Motorunla dalga geçmedim.. Haşa ...
Ama japon olmasına güldüm....
Tamam o da çekik gözlü ama.... :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar