Motosiklet Arkasındaki Bayana Şeriat Yasağı

Katılım
24 Mar 2011
Mesajlar
2,334
Bunları Allah ıslah etsin....şimdi küfür edecem olmayacak ))))) bu lara amk gazetesi öneriyorum artık ....
 
Katılım
24 Ocak 2011
Mesajlar
833
bu sebeplerden maymun 50 sene evvel aya gitti geldi bunlar (bizim memlekette kısmen dahil) hala bu mevzularla uğraşıyoruz
 
Katılım
25 May 2011
Mesajlar
684
çok doğru bir karar. yobazlık diyen arkadaşlar kuranı açıp okusun. islam bu.
 
Katılım
9 Tem 2006
Mesajlar
544
tek , demokratik laik fakat halkın %99 u müslüman ülke olan Türkiye'de 2 türlü din anlayışı vardır.

1) Sosyal Hayatını,Mustafa Kemal'in sağladığı çağdaş medeni ve demokratik ortamda ,medeni hukuka dayalı kanunlarla yaşayan fakat oruç tutup cuma namazlarını kaçırmayan sonra da iran,afganistan,arabistan ve Endonezyadaki gerçek islam ve şeriat ülkelerindeki uygulamaları yobazlıkla eleştirenler

2) şeriat kurallarını benimseyip Mustafa Kemal ve değerlerini kati suretle red eden gerçek müslümanlar.

3) ateistler ( konu dışı olduğu için etkisiz eleman)

Din anneden babadan ve çevreden gördüğünüz örf ve adetler değildir. o örf adet alışkanlıkları uygulayıp ta dinin gerçek ve kati yolu olan şeriatı eleştirenler kendilerini her nekadar dindar olarak görseler de işin özü sadece gerzeklikten ibarettir.
Okuma kültürü olmayan ülkemizde cuma namazına giden halkın çoğunluğu açıp kuranı kerimi okumamaktadır . Kuranda yazmayan ama yönetmelik niteliğindeki fıkıhlar nedir bilmemektedir.

O yüzden Endonezya'nın açe ilçesindeki bahsi geçen uygulama islam dinine göre uygundur doğrudur vaciptir.
 
Katılım
11 Ara 2008
Mesajlar
4,209
tek , demokratik laik fakat halkın %99 u müslüman ülke olan Türkiye'de 2 türlü din anlayışı vardır.

1) Sosyal Hayatını,Mustafa Kemal'in sağladığı çağdaş medeni ve demokratik ortamda ,medeni hukuka dayalı kanunlarla yaşayan fakat oruç tutup cuma namazlarını kaçırmayan sonra da iran,afganistan,arabistan ve Endonezyadaki gerçek islam ve şeriat ülkelerindeki uygulamaları yobazlıkla eleştirenler

2) şeriat kurallarını benimseyip Mustafa Kemal ve değerlerini kati suretle red eden gerçek müslümanlar.

3) ateistler ( konu dışı olduğu için etkisiz eleman)

Din anneden babadan ve çevreden gördüğünüz örf ve adetler değildir. o örf adet alışkanlıkları uygulayıp ta dinin gerçek ve kati yolu olan şeriatı eleştirenler kendilerini her nekadar dindar olarak görseler de işin özü sadece gerzeklikten ibarettir.
Okuma kültürü olmayan ülkemizde cuma namazına giden halkın çoğunluğu açıp kuranı kerimi okumamaktadır . Kuranda yazmayan ama yönetmelik niteliğindeki fıkıhlar nedir bilmemektedir.

O yüzden Endonezya'nın açe ilçesindeki bahsi geçen uygulama islam dinine göre uygundur doğrudur vaciptir.

Demek endonezyada gerçek islam var. Gerçek islam buysa bize pek uygun değil. Biz az gerçek olanından alalım mümkünse :)
 
Katılım
9 Tem 2006
Mesajlar
544
Demek endonezyada gerçek islam var. Gerçek islam buysa bize pek uygun değil. Biz az gerçek olanından alalım mümkünse :)

islamın 5 şartını yerine getirdikten sonra sorun yok.
-kelimei şahadet getir
-namaz kıl
-oruç tut
-hacca git
-zekat ver .

sorun yok .yani sabah akşam zina yapıp çalıp çırpsan ve allaha " allahım beni affet sana inancım sonsuz ama ben buyum zina yapıyorum çalıyorum çırpıyorum ama 5 şartı yerine getiriyorum . " gibi abeste iştigal bir dua etsen evet kabuldür. günahların kadar azap çeker ve sonrasında cennete gidersin.
işte şeriat bu yüzden vardır. medeni kanun ile islam uyuşmaz. islama göre çalarsan çalan eline elveda dersin. zina edersen erkeksen kırbacı yersin kadınsan yeri gelir recmle öldürülürsün .
yani ben hem medeni kanunun serbest kıldığı zina yı istediğim gibi yaparım. çalarsam 6 ay yatar çıkarım beleş yemek sıcak mapus ama la ilahe illallah muhammeden resulallah hooop cennet . işte bu yüzden kuran islamın anayasası şeriat ise yönetim biçimi fıkıhlar ise kanun ve yönetmelikleridir.
 
Katılım
30 Nis 2011
Mesajlar
89
"geçmişte dinimizce yasaklanmışsa, doğrudur ve devam etmesi lazımdır" mı demek isteniliyor???
ne yiyip içiyor bu beyinler?

Bu forumda da diyer forumlarda olduğu gibi sadece başkasına laf sokmak için takılan arkadaşlar var.
Gelim sizin yazdığınıza cevap konusuna benim yazığım yorumu doğru düzgün okusaydınız ve ne demek istediyimi anlardınız.Okusaydınız-
(O diyilde geçmişde kadınların at sırtında erkeklerin arkasına binmesi dinimizce yasaklanmış mı?Bu konuda bir bilgisi olan var mı?Eyer yasak olmuşsa bu uygulama tartışılabilir BELLİ KESİMLERCE )-yazan yeri görürdünüz.(bu sefer büyük yazdım belki görürsünüz)Yok eyer 'Türkiyede hekes benim bigi çağdaş düşüncelidir' diyorsanız size kendi tanık olduğum bir olayı anlatayım belki ne demek istediyimi anlarsınız.Bir gün dershanede yöneticinin odasında fotokopi çekiyordum ve o sırada bir veli çocuğu için görevliyle konuşuyordu.Diyolog şu
Veli:Dershanenizdeki öğretmenleriniz bayan mı yoksa erkek mi?
(VEliyle ilgilenen görevli biraz afalladı bu soruya)
Görevli:Bayanda var erkekte
Veli:Sayabilirmisiniz
Görevli:Matematik erkek,tükrçe bayan,geometri erkek coğrafya erkek, kimya erkek,bioloji bayan,fizik erkek ...
Veli: Hımmmmmm ağırlıklı olarak erkek
bu konuşmadanda velinin kız babası olduğu anlaşılır sanırım böyle zihniyetde olan insanın bizim konumuz hakkında ne düşünüceyini az çok tahmin edersiniz sanırım.Kabul etsenizde etmesenizde böyle insanlar da var.Bu arada çocuğunu dershaneye kayıt ettirmedi(Ben muhafazakar kesimin hepsi böyledir demiyorum yanlış anlaşılamak istemem)
 
Katılım
1 Ara 2005
Mesajlar
336
yok artık arkadaş ya bunlarda beyin varsa o şeriyat mıdır ne halttır yıkın geçin şu tabuları ey beyinsiz Endonezya halkıııı..
 
Katılım
11 Mar 2007
Mesajlar
363
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Neyzen tevfik ve Ömer hayyam ne de güzel yazmışlar değil mi? Edebi yazılar ile insanların değerlerine nasıl da hakaret ediyorlar, bizim cahil cühela insanlarımız da beğenerek paylaşıyor, Alt okumalarını yapmadan.
 
Katılım
24 Eyl 2011
Mesajlar
1,703
Eli öpülecek adamsın Bu lafın üstüne daha ne söylenirki
[url]http://g1301.hizliresim.com/15/8/hrtw6.jpg[/url]
Niyet bozuksa çarşaflı olsa nolcak,yan oturmuş nolcak düz oturmuş nolcak yani.
Neyzen Teyfik'ten gelsin bu da:
Hakikaten gözün yoksa haramda,
Başı açığa niye türban sorarsın ?
Konuyla pek alakasız gözüksede Bir ucu konuya değiniyor
Dini kullanım çalıp çırpanlara Yaşar NURİ ÖZTÜRK'den Sizlere en büyük cevap

2 rekat namaz kılıyor diye kusura bakmasın kimsenin yavşaklığını mazur göremem.

Yaşar Nuri ÖZTÜRK
 
Katılım
10 Haz 2006
Mesajlar
6,542
Şeriat'ı savunan insanların önce şeriat olan ülkelerde bir süre yaşayıp, ondan sonra deneyimleri ışığında şeriatın getirdiği güzellikleri anlatmalarını dilerim.
Fakat bu deneyimleri tek başına değil , ailesi (karısı, kızı ile) yaşamaları daha doğru olur.
Yoksa böyle uzaktan sallamakla pek olmuyor.

Hadi bunu yapamıyorlar ise , şeriat olan ülkelerden (örneğin İran) gelen insanlarla dostluk kurup , yaşantılarını bir incelemelerini salık veririm.
Aranızda bunu deneyimlemiş var ise, lütfen anlatın, sıradan insanların islam üzerindeki görüşlerinden oluşan kanunların olduğu bir ülkede yaşamın artıları nelerdir? Biz de aydınlanalım.
 
Katılım
8 Eki 2010
Mesajlar
443
şeriat devletinde bu işlere kadı bakar sorarsınız kadı efendiye, bu konuda yetkili mercidir kendisi, artık ne karar verdiyse o saatten sonra da işin laga lugası olmaz. söz konusu ülkede de kararı yetkili merci verdiyse bize söz söylemek düşmez. bazı yobazlar kararı eleştirecek medeni bulmayacak ama şeriat hükümleri gereği şeriate göre medeni olabilir hemen kendi küçük idrakimize göre karar vermeyelim. nasıl bugün anayasa degistirilemez deniyorsa onların anayasasi da neyi gerektiriyorsa onu uygulayacak tabi sana mı soracak ya.
 
Katılım
16 Tem 2008
Mesajlar
9,061
mesele itikadi ise değerlendirmesi de yine bu minval üzere islami kaynaklar ve içtihatlar ışığında yapılır.

şahsi fikrime gelince, konuyu katiyetle aksi görüş belirterek yorumlayan arkadaşlar gibi benim de pek bilgi sahibi olmadığım bir mesele, genel itibariyle şapka inkılabından evladır :)
 
Katılım
17 Kas 2009
Mesajlar
1,715
Yazmiycam bu konu hakkinda diyorum ama olmuyorki..
Bu adamlar müslüman sa ben degilim abi yaaaaaa... :pr:

Alman arkadasim Ralf buna benzer konularda hep bana takilir..
Bana öyle bir sararki ne diyecegimi bilemiyorum bazen..

Aslinda beni dünyalara degismez..
Bende kendisini dünyalara degismem..
Okadar yani..

Böyle cehalete ne diyecegimi bilemiyorum artik...
Yaziklar olsun...

Ralf duymasin bu konuyu, yoksa bana yine acayip saracak.. :pr:
 
Katılım
21 May 2012
Mesajlar
163
o ülkeler bizim ülkeden daha kötü diyip halimize şükretmmek mi lazım ? yoksa ulan bizimde bazı milletlerden gerideyiz diyip çalışmakmı lazım ?
 
Katılım
5 May 2007
Mesajlar
985
şeriat 7 yüzyıl kabile toplumlarında Zengin- fakir, tüccar,-çoban cahil , eğitimli farkı gözetmeksizin, yapılan eylemi, her kim yapmış ise aynı ceza-i hükmün uygulanması O zamana kadar görülmemiş ve duyulmamış bir hukuk sistemiydi. Elbete sınırlı sayda insanın istisna-i durumlar haricinde toplum barışı içinde yaşamasınında bir güvencesi sayılabilirdi.

Ancak topluluklar kalabalıklaştıkça ve sosyal yaşam ve sosyal olaylar geliştikçe , şeriat hükümleride, bazı olaylarda yetersiz kalıp , kıyas bile yapılamacak bir emsali olmayan olaylar başlayınca, Toplumun genel huzuru için insan yapımı kanunlar tercih edilir oldu.

"İslam kusurlu değil ,insan kusurludur arkadaşlar." 21 yüzyıl arapçasıyla 7 yüzyıl ,antik arapçasını çevirmeye kalktığınız vakit elbette yanılırsınız. manası sonradan farklılaştırılmış kelimeler , zamanla kullanımdan kalkmış cümlelere, benzetmelere , betimlere kadar her türlü etken bu çeviriyi etkileyeceği için bulacağınız sonuç her zaman yanıltıcı ve aldatıcı olacaktır.Kaynak kur'an olunca , kimsenin itirazı olmaz, ancak çeviri yanlış olursa ,hele hele bu çeviriyi veya yorumu yapan kişi büyük mevkiideyse , kaynaktan sebep kimse ne yazık ki itiraz etmeye cesaret edemiyor.

Ayrıca bu çeviriyi yapan kişinin veya bu fetvayı endonezyada hangi eleman veya kurul veriyorsa ve neye dayandırıyorsa, O anki "akli dengesi" nasıl olduğu , çok çok ama çok önemli.

Anlaşılır bir örnek vereyim: Şeyh Abdul Aziz Bin Baz , Kimdir bu vatandaş, zamanının Suudi arabistan baş müftüsü ,Ulema kurulu başkanı. şeriat fakültesinde fıkıh, tevhid ve hadis dersleri vermiş. 14 yıl kadılık yapmış. Medine islam üniversitesinde rektör vekilliği yapmış bir eleman.Bu durumda yeterince yetkin vasıflara sahip bir kişilik gibi görünüyor. Gülüşüne kurban, canım benim.



Uploaded with ImageShack.us


Peki ne buyurmuş bu arkadaş. 1975 senesinde Medine islam üniversitesinde yayınlanmış eserinde "Dünya düzdür . Dünya dönüyor yuvarlaktır diyenin katli vaciptir" buyurmuş. Peki nerden gelmiş bu sonuca, Kur'anda böyle yazıyormuş. daha doğrusu bu eleman böyle iddia ediyor. Al sana fetva, .Bunu bakkal mehmet ağa değil suudi baş müftüsü söylüyor. Makama itiraz edebilecek varmı. ? Elemanı dinlesen sonuç böyle, yok dinlemesen neden yapmadın. Çıkabilirmisiniz işin içinden.? Bu elemanın bu kanıya varırken , akli dengesi gayet yerindedir dersem ne dersiniz.? (1999 da ölmüş)

Ara sıra diyorum makamlar büyük , toplumlara etkisi de büyük , ama artık o makamlardaki insanlar küçük. Makama bakıp da , makamda oturanı adam zannetmeyin. Adam olmak bambaşka bir yetenek.
 
Katılım
9 Tem 2006
Mesajlar
544
Şeriat'ı savunan insanların önce şeriat olan ülkelerde bir süre yaşayıp, ondan sonra deneyimleri ışığında şeriatın getirdiği güzellikleri anlatmalarını dilerim.
Fakat bu deneyimleri tek başına değil , ailesi (karısı, kızı ile) yaşamaları daha doğru olur.
Yoksa böyle uzaktan sallamakla pek olmuyor.

Hadi bunu yapamıyorlar ise , şeriat olan ülkelerden (örneğin İran) gelen insanlarla dostluk kurup , yaşantılarını bir incelemelerini salık veririm.
Aranızda bunu deneyimlemiş var ise, lütfen anlatın, sıradan insanların islam üzerindeki görüşlerinden oluşan kanunların olduğu bir ülkede yaşamın artıları nelerdir? Biz de aydınlanalım.

Dediklerinize 100% katılıyorum . Mustafa Kemal'in laik demokrasisinde müslümanlık olmaz . ya laik demokrat cumhuriyetçisindir . ya da müslüman. 2 x 2 = 4 . ( ılımlı islam-ABD deyimi, ılımlı hamile olamayacağın gibi ya hamilesindir ya değil. ya müslümansındır ve doğal olarak Atatürk'e laikliğe cumhuriyete zinhar karşısındır ya da müslüman değilsindir. onun arasında kalanlar daha önce dediğim gibi gerzekliktir.Kendi kendilerine bir kültür geliştirmiş. saçı açık ama oruçlu.kot pantolon ve hatta dar etek üstü türban . yeni moda topuklu üstü türban .namaz kılmaz ama sadece cumaları kaçırmaz erkek , hatta rakı içer ama cumaları kaçırmaz vs vs vs . )

Allah'la t....k geçmek iste böyle oluyor.
En kral ateistin bile aklina gelmez.
Keşke dediğiniz gib olsa ama değil. allahın istediği budur .

Bu adamlar müslüman sa ben degilim abi yaaaaaa...
Evet ne yazık ki değilsiniz.
islamın şekil şartlarını yerine getimekten öteye gitmeyen laik,demokratik bir ülkede müslüman olduğunu varsayan bir bireysiniz . lakin 5 şartı yerine getiriyorsanız cenneti hak ettiniz merak etmeyin.Ama sosyal hayatını islami usül örf adet fıkıh sünnet ve hadislere göre yaşamayıp sadece 5 şartını yerine getirerek kendinizi ne kadar müslüman olarak değerlendiriyorsunuz ?
Bu arada malınızın 40 ta birini zekat verdiniz mi ?
Yazdıklarımdan çok koyu muhafazakar bir müslüman olduğum zannedilebilir.
ama IQ su yüksek birisi gerçekten islamı çok iyi bildiğimi ve sadece islami kurallarla objektif yazdığımı anlayabilir.
Ben müslüman bile değilim.
insanlara islamı öğreterek tercihi kendilerine bırakan birisiyim.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst