[Ankara - MT]

Valla dizleri kapatan bir zimbirti olsa dizlikli, su makselinin ve zongokunun paylastigi bisiler vardi disardan takilan, onlardan alsam gerisi soguk ve buz olacak yani, o da cekiliyor sorun degil, gezmiyorum, sadece is-ev ve ev-is. Ben ustum basim batiyo diye yagmurda cikmiyorum disari, o da saglam yagmurda yani. Bu sene Subattan beri biniyorum, bir kere bile hasta olmamistim, gecen motoru birakip otobuse bindim ve o gunun aksami bogaz agrisi ve burun akintisi ile gripe yakalandik. Yani demem o ki, dizleri sogukdan, ruzgardan ve darbelerden korudugum surece geriye koruyacak cok da onemli bisi kalmiyor :)

zorunuz ne arkadaşlar...hava gerçekten soğuk...arabanın kaloriferi iş yerine gelen kadar anca ısınıyo..:queen::queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
makselinin o zımbırtısı henüz gelmedi.

ben kış için avatarımı buldum :) içim ısınıyo bakıncana

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
uaaahhhh şimdi uyandım , sıcacık yatağımdan banyoya giden koridorda hiçbir buzlanma belirtisi yok . Çayı demlemek için mutfağa giderken dikkat edeyim oranın yolu sapa belki buzlanma olabilir.

Uyarı için teşekkürler :queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:

Şunun (http://dx.com/p/pro-biker-a9002-fashion-motorcycle-sports-racing-boots-shoes-black-red-pair-size-41-165901)hakkında yorumlarınızı alabilir miyim. Özellikle Erhan'ın bu konuda eşsiz deneyimlerini paylaşmasını isterim.
Hem malzeme hem de alım ve posta süreçleri açısından?

bence güzel duruyo ama kısa neden bakıyosun...fiyat ve kargo için muhakkak konuşum 75 dolar altına fatura kestir. 3 hafta da da geliyo işte..

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:56 ----------

bu arada yılbaşı ve bayramlardaki gümrük sınırı tarifeleriin kalkması ile ilgili öyle bi yazı gelmediğini belirttilert...

bir de bu ara yurtdışından mal alacaklar yılbaşı dolayısı ile çok yoğun

27/11/12 11:19 2012-11-27 11:19:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir HONG KONG (Yurt Disi)
14/12/12 13:56 2012-12-14 13:56:00 Insert item into bag (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) HONG KONG (Yurt Disi)

arada 17 gün var müşteriden alınıp yurtdışına sevkedilmesine...

bu lanet de kaç gün oldu ülkeye giriş yapmadı daha

27/11/12 14:45 2012-11-27 14:45:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir UNITED STATES (Yurt Disi)
29/11/12 16:24 2012-11-29 16:24:00 Insert item into bag (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) UNITED STATES (Yurt Disi)
29/11/12 16:24 2012-11-29 16:24:00 Receive item at office of exchange (Otb) Gonderi (Cikis) alip verme merkezinde alindi UNITED STATES (Yurt Disi)
30/11/12 18:25 2012-11-30 18:25:00 Send item abroad (EDI-received) Gonderi yurtdisina sevk edildi UNITED STATES (Yurt Disi)

Kargo hariç 75 Euro değil mi sınır? Eğer öyleyse zaten sınırın altında kalıyor.
Kısa bakmamın nedeni ise; bildiğiniz gibi sadece yaz günlerinde (sıcak ve kuru zamanlarda) kullanıyorum. Bot, yaz için (özellikle genelde kullandığım şehir içinde) ağır ve kalın gelecektir.

Taylan abi konfordan feragat edip motosiklet botu giyilecekse eğer bence de giymişken sağlam bilek ve kaval kemiği korumalı bir şey almak daha mantıklı , kaldı ki bu linkteki ayakkabı kısa ama yazın pek ferah ve havadar olacağını zannetmiyorum .

Dediğin doğru tabii ama motosiklet botuyla da yürümek, hareket etmek ızdırap. Bir de herkes sana bakıyor, acaip oluyor. Sonuçta yazın gittiğim yerlede, motordan indiğimde ayağımda o bot/ayakkabı olacak, değiştirmeyeceğim. Bir kafeye, restorana vb. öyle girmek olmaz.

Beyler şu motorun ne olduğunu bilebilecek bir babayiğit aranmakta...

img20120621194341.jpg

Dün gece 11 de işten eve dönmek suretiyle motora bindim. Hoşdere üzerinden eve gitmem gerekti. Yani dün gecenin bir körü, soğukta motor sürmem tamamen zorunluydu(kızılayın göbeğinde bırakmam motoru zaten). Okadar saat mesai yapacağmı kestiremedim.

Gitttiğim ana yolların kenarları bildiğin buzdu. Hatta bankamatiğin önünde "neden tutmuyor lan fren" diye dememe sebep oldu, meğerse buzda durmaya çalışıyormuşum. Ort. ~15 km/h süratle yolculuğumu tamamladım. Bizim sokağa girdiğimde ise busefer heryer buzdu. Ve sokağın sonunda yokuş aşağı dönüp garaja girmem gerekiyordu. Bildiğin buzun üzerinde 3hm/h hızla 5 dakkada sokağı geçip garaja girdim :) Ayak yere değmiyor, motordan ineyim dedim, botlar kayıyor... Kimseye tavsiye etmiyorum, hele ki çankaya taraflarını...

Soğuktu hava ama alta fermuarlı pantolonu da çekinde sıkıtı kalmadı. Hatta gram üşümedim diyebilirim(ellerim hariç). Balaklavanın etkisi çok oluyor sanırım. Bu sabah işe yürürken bildiğin dondum! Motor ceketi ile günlük takılmayı düşünüyorum...:sunny:

Burada da paylaşmazsam olmaz...;
Yakıştı mı gartaş öyle İstanbullu avatar ?
205169_560699993943415_227246444_n.jpg

(bu trgy'e değl, maskeli çocuğa :))
zorunuz ne arkadaşlar...hava gerçekten soğuk...arabanın kaloriferi iş yerine gelen kadar anca ısınıyo..:queen::queen:
563654_10151162687667227_1201926684_n.jpg

Dediğin doğru tabii ama motosiklet botuyla da yürümek, hareket etmek ızdırap. Bir de herkes sana bakıyor, acaip oluyor. Sonuçta yazın gittiğim yerlede, motordan indiğimde ayağımda o bot/ayakkabı olacak, değiştirmeyeceğim. Bir kafeye, restorana vb. öyle girmek olmaz.

Ben de benzer şeyleri yaşıyorum. Bu paylaştığın linkteki ayakkabının mevcut korumaları iyi gibi. Ama yazın terletir, hava alacak yeri yok. Şekili de çok acayip. Ben şunu düşünüyordum bir ara, ama hem pahalı hem de kararsız kaldım;

http://www.revzilla.com/motorcycle/tcx-x-cube-boots
http://www.amazon.com/TCX-X-CUBE-ALL-PURPOSE-MOTORCYCLE-BOOT/dp/B002XY5WGI
http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=tcx+x+cube&_sacat=0&_from=R40

Tamamen hava almaya yönelik air modeli de var, su geçirmeyen modeli de var. Normal ayakkabılara göre daha fazla ve daha yüksek bilek koruması felan var. Ama yine de botun yerine tercih etmeye yanaşmıyorum. Ama yaz olunca da bot ile dolaşmak resmen sağlık açısında sıkıntılı oluyor...:silent:

Dün gece 11 de işten eve dönmek suretiyle motora bindim. Hoşdere üzerinden eve gitmem gerekti. Yani dün gecenin bir körü, soğukta motor sürmem tamamen zorunluydu(kızılayın göbeğinde bırakmam motoru zaten). Okadar saat mesai yapacağmı kestiremedim.

Aynaların iyimiydi la?

Tamamen hava almaya yönelik air modeli de var, su geçirmeyen modeli de var. Normal ayakkabılara göre daha fazla ve daha yüksek bilek koruması felan var. Ama yine de botun yerine tercih etmeye yanaşmıyorum. Ama yaz olunca da bot ile dolaşmak resmen sağlık açısında sıkıntılı oluyor...:silent:

Bu arada nasıl bir sıkıntı hacı abi??,
ben yaz kış YDS'nin botuyla takılıyorum kaç senedir şükür bi sıkıntım olmadı :sunny: hatta zalım bot eskimedi bile doğru düzgün..

Güzelmiş ama bunlar zaten gümrük sınır değeri olan 75 Euro=99,75 USD aşıyor.

Paketçiler incecik lastiklerle nasıl kullanıyorlar bu havada hayret ediyorum, belki motorun hafif olmasının avantajı da vardır ama yazın nasıl gidiyorlarsa aynı manevralarla geçiyorlar buzların üstünden, benim içim gidiyor aha kaydı diye, nasıl bir cesarettir arkadaş :silent:

Aynaların iyimiydi la?

Bu arada nasıl bir sıkıntı hacı abi??,
ben yaz kış YDS'nin botuyla takılıyorum kaç senedir şükür bi sıkıntım olmadı :sunny: hatta zalım bot eskimedi bile doğru düzgün..

Ya aynaları görünce önce bir korktum. Hani birisi "birdaha buraya parketme" mesjımı veriyor diye. Şimdi bi de bunla mı uğraşcaz felan dedim. Sonra aklıma geldi :)

Sağlık açısından da şöyle oluyor, çok terlediği ve neredeyse hiç hava alamadığı için mantar gibi hastalıklara kolaylık sağlıyor. Yazın hergün sürekli aynı ayakkabıyı giymek bu tür hastalıkları sıklaştırabiliyor da. Tabi bu hafta sonu felan oluyor, hafta içi işteyiz, sorun değil.

Güzelmiş ama bunlar zaten gümrük sınır değeri olan 75 Euro=99,75 USD aşıyor.

Belki bazı satıcıları ikna edebilirsin faturayı düşük gösterin felan diye. Sipariş etmeden önce soruyorsun bazıları kabul ediyor bazıları etmiyor.

---------- Post added at 17:45 ---------- Previous post was at 17:15 ----------

Buarada denk geldim paylaşayım dedim. Dizlik almayı düşünenler(acil değilse) şunlara bir göz atsın derim. Belki faydalı olur.
Fiyatları da uygun geldi ve koruma olarak oldukça geniş ve başarılı gözüküyorlar. TR deki ucuz seçeneklerden daha başarılı gibi geldiler bana;

http://dx.com/p/amt-yw017-motorcycle-sports-outdoor-riding-knee-pad-guard-black-pair-160273
http://dx.com/p/amt-yw058-motorcycle-sports-knee-pad-guard-black-pair-167354
http://dx.com/p/amt-yw058-motorcycle-sports-knee-pad-guard-blue-black-pair-167043

http://dx.com/s/knee.html?category=759&sort=Price

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Şunun (http://dx.com/p/pro-biker-a9002-fashion-motorcycle-sports-racing-boots-shoes-black-red-pair-size-41-165901)hakkında yorumlarınızı alabilir miyim. Özellikle Erhan'ın bu konuda eşsiz deneyimlerini paylaşmasını isterim.
Hem malzeme hem de alım ve posta süreçleri açısından?

Sevgili kardeşim,

Hiçbir koruma özelliği yok bu ayakkabıların boşuna para harcama , ayak bileğini korumadıktan sonra değeri yok.

Sevgilerimle

---------- Post added at 20:41 ---------- Previous post was at 20:37 ----------

Paketçiler incecik lastiklerle nasıl kullanıyorlar bu havada hayret ediyorum, belki motorun hafif olmasının avantajı da vardır ama yazın nasıl gidiyorlarsa aynı manevralarla geçiyorlar buzların üstünden, benim içim gidiyor aha kaydı diye, nasıl bir cesarettir arkadaş :silent:

Kaygan zeminde ince lastik daha iyi tutunur Koraycım.

Ayrıca kuryelerin çoğu IRC nin kış lastiklerini takıyorlar , oldukça başarılı lastikler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar