Motoru park ettiği yerden yer değiştirilen sürücü, isyan etti

Benim şikayetimde 2 3 hafta önce perpa ya ito'da işim varken dış motorların parkettiğim yere eşek kadar yer olmasına rağmen dibime kadar girmiş öyle bir park etmiş ki motora binmem mümkün değil. Yakıcı güneşin altında sağlam küfür ettim sahibine direksiyonu kilitli olmasına rağmen sürdüm ileri doğru. Arabalardan çok diğer motor sürücülerinin parkı ile uğraşıyorum.
Abi Muhasebeci misin? Meslektaş mıyız seninle ?

Araçlara yasal olarak ikamet yarısı gibi davranılır, özel mahrem alandır heryerini herkes kurcalayamaz, bakamaz. Bakmak için savcı yazılı talimatı veya acil durumlarda sözlü emri gereklidir. Motosikletin de kağıt üzerinde farkı yoktur, özel alandır, kimse orasını burasını kurcalayıp yerini kafasına göre değiştiremez. Usulüne uygun parklanmış motoru elleyip yerini değiştirmekle birinin ecine girip karıştırıp çıkmak aynı şeydir. Bunlar davarlığın ötesinde suç teşkil eden şeylerdir, çok gıcık olursanız ocağına incir ağacı dikecek kadar uğraşabilirsiniz. Motosiklettir küçüktür açıktır diye kimsenin dokunmaya dahi hakkı yoktur.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Araçlara yasal olarak ikamet yarısı gibi davranılır, özel mahrem alandır heryerini herkes kurcalayamaz, bakamaz. Bakmak için savcı yazılı talimatı veya acil durumlarda sözlü emri gereklidir. Motosikletin de kağıt üzerinde farkı yoktur, özel alandır, kimse orasını burasını kurcalayıp yerini kafasına göre değiştiremez. Usulüne uygun parklanmış motoru elleyip yerini değiştirmekle birinin ecine girip karıştırıp çıkmak aynı şeydir. Bunlar davarlığın ötesinde suç teşkil eden şeylerdir, çok gıcık olursanız ocağına incir ağacı dikecek kadar uğraşabilirsiniz. Motosiklettir küçüktür açıktır diye kimsenin dokunmaya dahi hakkı yoktur.
Kanunda bir boşluk var sanırım; açıkta bırakılmış motosikletin hırsızlığı ile "içine zorla girilmiş" arabanın hırsızlığı aynı nitelikte işlem görmüyor (motosiklette "içine zorla girme" diye bir kavram yok, açığa bıraktığın bir çuval un ile aynı muameleyi görüyor), o yüzden motosiklet hırsızları rahat rahat aramızda dolaşıyorlar yakalansalar bile.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
böyle olmamızın en büyük sebebi Ekonomik Sorunlar Dolayısıyla İnsanların Bilinçsizleşmesi ve Ahlaksızlaşması.
Örneğin Bugün bir videoya Rastladım. Kocaeli de Ücretsiz Kiraz dağıtan bir araca İnsanlar Birbirlerini eze eze, birbirlerinin ellerinden alarak akın etti.
Emin ol Güzel Kardeşim Bunun ne Doğuyla, Ne de Batıyla alakası var. Tamamen Lamba'nın yaptığı ekonomik sorunlar ve Adaletsizlik.
Asimüle olanlarda problem yok ancak kendi kültürlerini ve kendi bildiği doğruları oranın kültürüne uygulamaya çalışınca iş çığrından çıkıyor. Elbette ekonomi bunun en başı eğer gelir dağılımı eşit olsaydı herkes kendi şehirinden ayrılmak istemezdi...

Asimüle olanlarda problem yok ancak kendi kültürlerini ve kendi bildiği doğruları oranın kültürüne uygulamaya çalışınca iş çığrından çıkıyor. Elbette ekonomi bunun en başı eğer gelir dağılımı eşit olsaydı herkes kendi şehirinden ayrılmak istemezdi...
aslın da tam tersi, asimile olanlar da problem var. Çünkü görmeyip tanımadığı bir kültür içine düşünce kafa yapısı çarpışıyor ve daha kötü oluyor.
Ama bir gün buluşursak inşallah çay kahve eşliğin de detaylıca konuşalım :)

Motosikleti
apec apx7/ um 250 renegade vegas
ben iter derken tekme atar gibi düşündüm adam normal motoru kenara çektiyse tepki vermem fazla daha öncede 2 3 defa başıma geldi yapıcak bir şey yok saygısı olsa yapmaz zaten saygısız biriyle de konuşarak anlaşamazsın
saygı derken? motorcu bir araba bir motorun sığacacı yere araba park edemeyecek şekilde motorunu koyacak ve motoru çekilince saygıdan mı bahsedecek?

Motosikleti
saygı derken? motorcu bir araba bir motorun sığacacı yere araba park edemeyecek şekilde motorunu koyacak ve motoru çekilince saygıdan mı bahsedecek?
Ben anlamadım, kaldırım kenarları arabalara mı tapulu? Şu düşüncenin kendisi bile düpedüz saygısızlık ve başkalarının haklarını hiçe saymaktır. Kaldırım kenarları kamusal alandır ve herkese aittir, kim park ettiyse onun hakkıdır. İki arabalık yer işgal edilmediyse araba sahibi canı neye isterse oraya ittirip (kendini) gidebilir. (İki arabalık yer işgal edildiyse belâ okumak serbest, dokunmak yine yasak.) Nasıl ki ben bir araba sahibi olarak başkasının motoruna dokunmuyorsam (hatta bu aklıma bile gelmiyorsa, ne haddime çünkü?) kimse de benimkine dokunamaz. Dokunanın da Nuh peygambere kadar sülalesini selamlarım.

Bu nasıl bir düşünce şekli ve kendinde hak görme yaklaşımı yahu, ne kadar sağlıksız olduğunun farkında mısınız? Neredeyse patolojik.

Motosikleti
apec apx7/ um 250 renegade vegas
Ben anlamadım, kaldırım kenarları arabalara mı tapulu? Şu düşüncenin kendisi bile düpedüz saygısızlık ve başkalarının haklarını hiçe saymaktır. Kaldırım kenarları kamusal alandır ve herkese aittir, kim park ettiyse onun hakkıdır. İki arabalık yer işgal edilmediyse araba sahibi canı neye isterse oraya ittirip (kendini) gidebilir. (İki arabalık yer işgal edildiyse belâ okumak serbest, dokunmak yine yasak.) Nasıl ki ben bir araba sahibi olarak başkasının motoruna dokunmuyorsam (hatta bu aklıma bile gelmiyorsa, ne haddime çünkü?) kimse de benimkine dokunamaz. Dokunanın da Nuh peygambere kadar sülalesini selamlarım.

Bu nasıl bir düşünce şekli ve kendinde hak görme yaklaşımı yahu, ne kadar sağlıksız olduğunun farkında mısınız? Neredeyse patolojik.
tapulu malı mı olması gerekiyor? biraz nezaket. ben araba parkederken dikkat ettiğim iki husustan birisi, başka bir araba da park edebilsin, ikincisi önümdeki ve arkamdakine çok yaklaşmayayım kolay çıkabilsin. ben böyle düşünürken saygısız ilkesiz birinin göt kadar aletini getirip 2 araçlık yere park edip ondan sonra da saygıdan bahsetmesi bana çok anlamlı gelmiyor açıkçası. önce geldim demek mağara devrinden beri süre gelen düşünce yapısının sonucudur. kimse vahşi batıda yaşamıyor önce ben geldimle iş olmuyor. tekrar ediyorum bir araba bir motorun park edebileceği bir alana sadece bir motor bırakmak benim gözümde saygısızlık. siz farklı düşünüyor olabilirsiniz.
biraz zekasızlık var sende o yüzden ne desem boş
haklısın, seni muhatap aldığıma göre...

Motosikleti
... tekrar ediyorum bir araba bir motorun park edebileceği bir alana sadece bir motor bırakmak benim gözümde saygısızlık. siz farklı düşünüyor olabilirsiniz. ...
"Bir araba bir motorun park edebileceği yer" diye bir ibareniz yoktu bir sefer. Ayrıca bu terim bir hayâl mahsulu; benim motosikletim 84m genişlikte ve 230cm uzunlukta. Her motosiklet paketçi scooter'ı boyunda değil nitekim. Bir diyagram paylaşın da bu motosiklet ile standart bir aile arabasının birlikte park edebileceği alanı bir görelim bakalım?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar