Motor Sıfır.. 2bin KM oldu. Fakat Performansı Düşük. Çok yakıyor, ve Çiğ benzin..

Abilerim.. Motorumu 2 ay önce aldım. Lifan 125PWK. Torklu bir motor. Fakat Aldığım ilk gün acaip süperdi sonradan hızında , gücünde düşüşler ve yakıtında artışlar oldu. Bin bakımına girdi. Yağ değişti, Sübab ayarı yapıldı ama yine aynı. ve çiğ yakıt yakıyor. Sebebi nedir ? Bu konu kafamı çok kurcalıyor.

Abilerim.. Motorumu 2 ay önce aldım. Lifan 125PWK. Torklu bir motor. Fakat Aldığım ilk gün acaip süperdi sonradan hızında , gücünde düşüşler ve yakıtında artışlar oldu. Bin bakımına girdi. Yağ değişti, Sübab ayarı yapıldı ama yine aynı. ve çiğ yakıt yakıyor. Sebebi nedir ? Bu konu kafamı çok kurcalıyor.
Çiğ benzin atıyosa hava filtresini temizleyin yağlı olmamalı, ayrıca hava ayarını saat yönünün tersinde 1/4-1/2 tur açın. Biraz uzun yola çıkıp gazlayın, yarım saat 1 saat tam gaz gidin motorun nefesi yerine gelecektir. Bu arada uzun yola çıkmadan önce motor yağının yeterli ve temiz durumda olduğundan emin olun.

Arkadaşım çok güzel bir yere değindin. Hava filtresine hep yağ doluyo nerden geliyor çok merak ediyorum. ve Hava filtresinin önünde seffaf bi hortum var. içi sarı bi sıvı dolu. onunda ne oldugunu bilmiyorum.. Ve bu hava ayarı tam olarak nerde ?

Son düzenleme:
Motosikleti
Su Motoru
Anladığım kadarıyla siz motoru aldığınızdan bu güne hep zorlamışsınız. Küçük hacimli motorlar (15hp ye kadar) genelde 1.000 km öncesinde pek zorlanmamalı, motorun tam anlamı ile yakıtını ve performansını görmeniz içinde ortalama 3-5.000 km arasında yol gitmiş olması gerekiyor. Genel bağlamda 0-1000 km arası en önemli zamanıdır motorun, o dönemi kötü geçiren motosikletler ilerde de problemli olur. Genelde rodaj dönemini uzun yollarda geçiren motosikletler tercih sebebidir ...

Arkadaşım çok güzel bir yere değindin. Hava filtresine hep yağ doluyo nerden geliyor çok merak ediyorum. ve Hava filtresinin önünde seffaf bi hortum var. içi sarı bi sıvı dolu. onunda ne oldugunu bilmiyorum.. Ve bu hava ayarı tam olarak nerde ?
Karterden yani motor bloğundan hava filtresine gelen bi hortum var, motordan taşan köpüren yağları hava filtresine vermeye yarıyo. Kural böyle diye mecburen yapıyolar bunu ama bence hava filtresini tıkamaktan başka bi yararı yok, o hortumun filtre tarafındaki ucunu çıkarın hava filtresinde açık kalan deliği de elektrik bandıyla kapayın, ben öyle yaptım hava filtrem hiç yağ olmuyor artık.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:19 ----------

Hava ayarı karbüratörün önünde alt kapağın üzerinde sıkışık bir yerde. Tornivida uçları olur ya minnacık en kolay onlarla erişiliyo hava ayar vidasına. Hava ayarı motor sıcakken yapılır, karbüratörün önünde de silindir, silindir kapağı falan var dikkat edin elinizi yakmayın.

birde manifolttan hava alma olayı varmış.. Manifold Eksoz motorun egsoza bağlandığı nokta değil mi ? ve benim orda kaçak var doğrudur. Abart eksoz taktım kendim ve ordan hafif kaçırma var ama oda içeri değil dışarı çıkıyor. Bana bu motoru Öğretecek bir Abim var mı ?

Karterden yani motor bloğundan hava filtresine gelen bi hortum var, motordan taşan köpüren yağları hava filtresine vermeye yarıyo. Kural böyle diye mecburen yapıyolar bunu ama bence hava filtresini tıkamaktan başka bi yararı yok, o hortumun filtre tarafındaki ucunu çıkarın hava filtresinde açık kalan deliği de elektrik bandıyla kapayın, ben öyle yaptım hava filtrem hiç yağ olmuyor artık.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:19 ----------

Hava ayarı karbüratörün önünde alt kapağın üzerinde sıkışık bir yerde. Tornivida uçları olur ya minnacık en kolay onlarla erişiliyo hava ayar vidasına. Hava ayarı motor sıcakken yapılır, karbüratörün önünde de silindir, silindir kapağı falan var dikkat edin elinizi yakmayın.

borunun diğer ucunu naptın mengu ?
devamlı hava ve bazende yağ geliyor o borudan. onudamı tıkadın ?

borunun diğer ucunu naptın mengu ?
devamlı hava ve bazende yağ geliyor o borudan. onudamı tıkadın ?
Açık duruyo hava filtre kutusunun dışını pisletiyo, bence hava filtre süngerini yağlayıp tıkamasından iyi. O hortumdan hava veya yağ gelmesinin motora hiç bir zararı yok.

Hava filitresinin sünger olanları hafiften yağanmıyomuydu zaten takarken? Hakkaten tıkiycak kadar yağ geliyomu ki ordan. Bende kağıt ( yada herneyse o malzeme :) ) hava filtresi var, orda öyle bi boru göremedim, bizde olmuyormu bu?

2 hortum var yere sarkan şeffaf olanın ucu tıkalı onun içinde 1cm falan bişey var :mrgreen: benzine benziyor.

Diğeride ince ve siyah onunda ucu açık direk yere doğru, o mu acaba, eğer oysa dediğiniz miktarda yağ gelirse arka tekerlek falan derken ölüm sebebi olur o ::huuuh::

Yalandan da olsa okadar yağ gelmiyor deyin nolur, uykularımız kaçmasın, burayıda aydınlat Menguuu ::saskin::

Bu arada senin soylediğin ayarı yaptım arka tekerlekteki ses Silent Hill ::winkwink Ama o sürtme hissiyatı bambaşka bişeymiş debriyajlada oynadım banamısın demedi, servise şafak sayıyo şuan :mrgreen:

Şimdi yaptım akşam akşam bu soğukta gittim motorla uğraştım. Motoru ısıttıktan sonra Hava ayar vidası aradım :D karbiratörün altında dik bi şekilde buldum. Heralde budur dedim Çünkü diğerleri montaj harici 2 tane var biri rölanti diğeride takviye :p sonra o en alttakine el attım üstünde keçeli kalem izi var ama bozulmul o ayar o vidayı sıktım. Sıkarken motor öksürmeye başladı. E soğukta kalmış hasta derken stop etti. Sonra geri açtım o vidayı 2 2,50 tur dönderdim motor 1000RR gibi oldu eksozda abart eksoz zaten :) gaza dokunmayla devir alıyo ( ama tam istediğim gibi değil.Buna şükür.) Hepinize Teşekkür ederim.. Birde Gaza dokunmayla teklemeden devir aldırabilirsem ne mutlu bana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar