Kış geldi sakinleşmiş forum, bayadır girmiyodum bu aralar odağımı motosiklet dışındaki şeylere vermeye çalışıyorum çünkü düşündükçe sıkıntı kaplıyo insanın içini. Ameliyat sonrası 38. gün geride kaldı. Akşama kadar evde pencereden bakıp düşünüyorum. Zaten kol çok harekete izin vermiyor biraz yürüyeyim desen yoruluyosun. (Bilmeyenler için: 5 Ekimde sağlam bi kaza yapıp sağ dirseğimi tuz buz etmiştim.
Link. )
Soranlar olmuş sağolun arkadaşlar iyi olmaya çalışıyorum bu iş moral işi onu öğrendim. psikolojiyi yüksek tutmaya gayret ediyorum. Birkaç kez kontrol için gittim doktora, 100 derece açma kapama hareketi var, sağa sola dönme hareketi de var ama içeride 11 civata + 2 plaka (titanyum) var, kırılan yer dirsek olunca deriden sonra hemen kemik ve metaller başladığından sürekli çekinerek yavaşça koyuyorum kolu sağa sola, o bile acıtıyo canımı bazen. Bi de yüzde olarak hareket kısıtlığı olacağını, buna hazır olmamı söyledi doktorlar, önemli olan % kaç hareket kaybı olacak şimdi onu bekliyorum. Bunu sadece zaman gösterecek. Velhasıl kaynamamış daha kemikler bu tür kırıklarda 10 haftayı bulur diyor doktor. Bir de sigara da var azaltsam da bırakamadım iyileşmeyi yavaşlatıyor biliyorum ama napalım. Metaller etin içinde rahatsız ediyor, ikinci bir ameliyatla çıkarırız onu ama 1 yıl sonra dediler. 1 yıl sonra ikinci ameliyat gerçeğini duymak bile baya bi soğutuyo adamı hayattan.
Bu arada baş kısmını tuz buz ettiğim kemik şu :
Olekranon deniyor bu kemiğe, kolun eklemden sonra neredeyse tüm hareketinden sorumlu. Başa gelince öğreniliyor böyle şeyler mecbur. Sayılamayacak kadar çok parçaya ayrılmıştı, resimdeki tepedeki yuvaya pazu kemiği gelip oturuyor. Kıkırdak çok az kalmış, muhtemelen yaşlılıkta kireçelenme v.b gibi bir sürü yan etkisi olacak, başa gelen çekilir. bir adım sonrası komple yeni dirsek
Motor kapıda brandayı iyice lastikle gerdim bağladım sımsıkı. Satmayı elden çıkarmayı düşünmüyorum. 15 gün oluyor açmayalı 15 gün kadar önce bi açıp 15-20 dakika çalıştırdım, ısındıktan sonra redline'a kadar 5-10 kez gaz verdim stop ettim ve tekrar kapattım, kilitledim örttüm. winter is coming. evi taşıycam, taşınınca kapalı garaja kaldırırım artık.
sungurmete, hayırlı olsun kardeşim motorun. İçin kıpır kıpırdır şimdi, aman diyeyim dikkat et korumasız hele dizliksiz asla binme. Benim de ilk motorumda ve 1700 km de ilk ve kanlı kazamı yaptım, 1500-2000 km den sonra motorcuların kanı bitlenir diye bi laf duymuştum, belki de benimki de bitlendi öyle yaptım o kazayı. Dirsek patladı (full koruma + 60 km hızla) nerden baksan 1-2 yıl uğraşacağım bu kolla, keşke demenin anlamı hakaten olmuyor, efendi efendi keyifle zevkle sürün makinayı. Hız ve hırs tehlikeli ben zor yoldan öğrendim, başkası da benim gibi öğrenmesin.
Hastanede tuvalete gidip bırak büyüğünü yapmayı işeyemeyen ve yardıma muhtaç bi arkadaşla tanıştım. Sen ben gibi. Dağ gibi adam, o da ameliyat olup dizini robokop gibi demirlerle doldurtmuş onun durumu da kötüydü en azından yürüyebiliyor duş alabiliyorum, buna da şükür demeyi de öğrendim. O çocuk en az 2 yıl sonra tekrar eskisi yürüyebilecek ve ben en az 1 yıl sonra binebileceğim tekrar motora.
Tekeriniz düz bassın, lakaya mıcıra suya araya girmeyin, yaz gelsin iyileşeyim de bi gezi yapalım
sevgiler herkese.