motor ısınınca kalkış sorunu

merhaba arkadaşlar 2004 model honda today 50 sahibiyim bursada oturuyorum malüm artık yavaştan kış geliyor akşam üstü serin hava bu akşam ezanına yakın motorla gezintiye çıktım 15-20 dakika sürdüm motor soğuk havalarda çok seri oluyor nedense ancak motor ısınınca kalkışlarda çekiş sorunu yaşıyorum hızını alınca gene sorun yok son hıza çıkıyor çok rahat ancak motor ısınınca kalkış çok yavaşlıyor 15 gün önce yağını değiştirdim motorun 10-40 castrol koydum üzerinde racing resmi olandan vardı onu koydum scooter resmi olan yoktu acaba yağdamı sorun var tahminen sorun nerededir arkadaşlar teşekkürler...

segman, piston değişim zamanı gelmiş. Benim fikrim bu. Başka fikri olan yazsın.

ama son hıza çıkabiliyor diyor sekman kaçırsa çıkamaz diye zannediyorum

motorum 5 yıldır bende 5 yıldan beri son hızım 55 km/h şimdide 55 e çok rahat çıkıyor ancak dediğim gibi ısınınca kalkarken biraz zorlanıyor ardından herşey gayet normal

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
debriyaj balatası kaçırıyor olmasın?

ygk

debiryaj olabilir ya da segman olabilir. şişmiştir ya da bitmiştir.
motor açılmadan yorum yapmak zor;
ayak marşıyla çalışırken zorlanıyorsa debiryajda problem var zorlanma yoksa segman malesef

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
genleşmeden aşınan debriyaj çok etkileniyor

varyatör temizliği ve bakımı yaptırın kayışı debriyajı kontrol ettirin.

motor kaç km de?

Scooterlarda varyatör debriyaj ve kayış (aktarma grubu) aşırı ısındığında, kayma artar, sürtünmenin zayıflaması söz konusu olur ve tekere iletinlen güçte hissedilir derecede zayıflama ortaya çıkar. Böylece kavrama daha uzun sürer, gelende son hıza ulaşmak konusunda sorun olmasa da, ivmelenme zayıflar, motor yüksek devir çevirdiği halde ivmelenme, aktarma organlarının soğuk olduğu andan daha zayıftır. Yinede bu olumsuzluk daha önce yoksa ve yeni yeni başladıysa, aktarma organlarını bi servise kontrol ettirin, ömrü bitmiş ve değişmesi gereken kayış,deb. balatada veya varyatör parçaları olabilir.

genleşmeden aşınan debriyaj çok etkileniyor

varyatör temizliği ve bakımı yaptırın kayışı debriyajı kontrol ettirin.

motor kaç km de?

motorum 16 bin km civarında

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:01 ----------

Teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için servise uğramak lazım sanırım herkese iyi forumlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar