Haklisiniz su sebepten, yanlis anlasilmasin ben de ayni durumu yasadim cunku, kazancinizla cok luks bir yere gidip yemek yiyebilir misiniz rahat rahat? Olusacak acigi dusunmeden? Onu da gectim yemekten ziyade kazik yersiniz, eglence yerine gidebilir misiniz? Fiyat listesi yok, oturdunuz bir iki bisey iceceksiniz? Acikcasi ben sinema hobi fiyati belli, Mc Donalds turu once ode sonra al yerleri secerdim hep, burada her yere giriyorum, rahatim, Turkiyede en buyuk para 200TL nasil bitiyor anlamam. burada 1000 baht yani 60TL sanki hic bitmiyor gibi geliyor. Gecen gun motoru bakima soktum 4000km icin, gittim soktum, ne yaparlarsa yapsinlar umrumda degil, odedigim para da 6-7TL civari, Pattayaya gittim motor kiraladim, 30km uzaklastim diger sahili gormek icin, gece donerken lastik patladi heryer kapali, aradim kiralama yerini eleman gonderdiler, sambiyel yok olmus o derece kotu patlak, 30km geldi iki kisi, degistiler, 4-5TL gibi odemistim, bunlari da forumda hep paylasmistim bilen bilir, bizde olsaydi ne yapardim? servise gitmeden forumda konu acardim, bilen var mi kac tl tutar, kazik yemeyelim, yanimizda para bulunsun? lastik patladi, arar sorardim kac para verecem ona gore gelsinler diye, burada mutluyum, cunku bizim insanimiz kotu, ulkemiz cennet ama her yer pislik dolu. Bizde polis durdurur, yok icki kokuyorsun, ben karaciger hastasiyim ve icki zaten kullanmam, yok kokuyon

para alacak ya, illa birsey bulacak, burda metroya binecegim, ayagimda guttan agri var, yuruyemiyorum iyi, baya da uzun yol, yuruyen merdiveni de kapatmislar gece gec vakit diye, polis beni gorunce kostu cikti yukari, ordaki gorevliye actirdi merdiveni, sasirdim kaldim,yagmur yagar alisveris merkezindeki guvenlik gorevlisi semsiye ile seni aracina yada taksiye bindirir, tum cantalarini taksiye koyar, kendi islanir seni islatmaz ( ucretsiz ve bahsis yok ) bizde sinemada yer gosterene bile vercen, heryerde calismadan emeksiz para onde, lastikci seni bulacak gece zor durumda, canini okur, 5e takarsa 55 olur gece tarifi, burada gece tarifi de yok, geziyorum her yeri taksiler cok ucuza, keyfim geldi, yoruldum, git otele 15tlye cok rahat temiz luks yer bulursun, git istanbulda 100tlden ucuz var mi? adaya gittim motor kiraladim adada, vapurum aksam 5te donecek, festival nedeni ile yolda yuzlerce kisi var, ejderha kiyafeti falan giyip dans ediyorlar, 10dakika zamanim var, polisi gordum, dedim 5te vapura bincem, 100lerce kisiye yolu aninda actirdi, bizde polis mi gordun, birsey soracagina oluruna birak kardasin. Her festivale giderim, yok motor fuari, yok bilisim, kafam hep rahat, para insanda stres yapar, yetecek mi dusuncesi. Benim kardesimde ogretmen, ayni durumda sizin gibi, borclar bitecek, sonra.... ama hic bitmiyor. Herseye ragmen gene mantik tek seyi soyluyor, o da sizin dediginizi. Asla bu risk alinmaz.
Valla çok cazip teklif, keşke gelebilsem eşimle...
Burada öğretmenim, memur maaşı ailemi geçindirmeye yetiyor ancak sıfır sosyal hayatla...
Mesela burada bir evim olsa, 1500 lira civarı kira getirecek, 1 saniye düşünmem... Çünkü riski sıfıra indirmiş olurum gibi bir şey...
Çok istedim gerçekten, ama burada memurluğu bırakma riskine giremem...
Burada memur maaşı ile sıfır sosyal hayata yaşamaktansa, çok cazip bir işe başlama sermayesi ile sizinle çalışmak isterdim...