Motosikletlinin Ani Duruşu Trafiği Karıştırdı

motorcu-zincirleme-kaza.jpg

İstanbul Kartal’da meydana gelen trafik kazası, sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından geniş yankı uyandırdı. Kask kamerasına yansıyan görüntülerde, seyir halindeki motosiklet sürücüsünün yol üzerinde aniden durması sonucu arkadan gelen araçların zor anlar yaşadığı ve kazanın meydana geldiği görülüyor.

Olayın ardından sosyal medya kullanıcıları iki farklı görüş etrafında toplandı. Çok sayıda kullanıcı, akan trafikte zorunlu bir neden olmadan aniden durmanın hem motosiklet sürücüsü hem de arkadan gelen araçlar için ciddi risk oluşturduğunu belirterek sürücünün hatalı davrandığını savundu.

Buna karşın bazı kullanıcılar ise yalnızca kısa bir kamera kaydına bakılarak kesin bir değerlendirme yapılamayacağını, sürücünün önünde ani gelişen bir engel, mekanik arıza ya da başka bir zorunluluk bulunup bulunmadığının bilinmediğini ifade etti.

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
RKS 125S
Öndeki araç keyfi durabilir (her ne kadar bunu yapmaması gerekse de), kalp krizi geçirebilir, midesi bulanıp kaskının içine kusmuş olabilir, önüne kedi atlar, köpek atlar hatta yaya bile atlar (inanmayacaksınız ama d100 vb. bölünmüş karayolunda, otoyollarda da yaya atlıyor maalesef, örneğin Barkın Bayoğlu'nu aramızdan ayıran kaza). Dünyanın binbir türlü hali var, önde giden aracın da aniden durması için bir o kadar neden var. Zınk diye duran araca çarpmadan, hiç hasarsız yola devam edebilmenin ise çok sihirli, mucizevi bir yöntemi var: Takip mesafesi bırakmak.

vrL

Motosikleti
Kymco
Biri yol kesiyor diğeri mesafeyi korumuyor, hız kesmeden gelmeye devam ediyor ama sorsan oradaki herkes haklı kabahat sadece karşı tarafındır. Olayın sebebi olanlar zarara karışmadı orası garip olmuş.

Motosikleti
D400
ülkemizde takip mesafesi bırakmak mümkün değil çünkü bıraktıgın anda araya başkası giriyor.

videoya çeken motorcu elemanda bi anda basıyor frene.

tamam takip mesafesi zart zurt önemli de ülkenin gerçeği de var.

Yaşadığımız Coğrafya kaderimiz mi diye hep sorgulamıyormuyuz herzaman, 16 Milyon bir şehirde yaşar üstelik o şehirde 4 milyon kayıtlı araç varsa (Hollandanın Nüfüsu kadar) ve halkının burnundan kıl aldırmayacak kadar bir zihniyete olursa ve hava sıcaklığı 30 derecelerde seyrediyorsa,ve sabır kelimesi sadece lugatlarda yazıyorsa olmaması mümkün değil.

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
O arkadaşın neden durduğu önemli, önü bomboş. Bu yüzden takip mesafesi kuralı var, başı dönebilir, kalp krizi geçiriyor olabilir, kusuyor olabilir her şey olabilir.

Ama bizim ülkenin davarlarında bu takip mesafesi kuralı olmadığından mütevellit ben kaç kere sapak kaçırmak zorunda kaldım, kaç kere gerçekten durmam gereken anda duramadım. Yahu ben kaskımın içinde arıyla 200 metre girdim arkamdaki davarlar dibimde diye.

Yahu ben kaskımın içinde arıyla 200 metre girdim arkamdaki davarlar dibimde diye.
Kesinlikle katılıyorum üstad.
Geçen otoban da biraz suratıma rüzgar vursun diye Vizörü açtım. Baktım arı girdi. Çenemin orda kıpır kıpır, sağa çekicem arkamda ki dallama mesafeyi korumayıp dümdüz basıyor, nerdeyse tampon yapıyor. En sonunda elimi kolumu salladım anca frene bastı. Sağa çekip kaskı çıkardım, Allahtan sakalım var da dönüp ısıramamış/iğnesini sokamamış :)

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Kesinlikle katılıyorum üstad.
Geçen otoban da biraz suratıma rüzgar vursun diye Vizörü açtım. Baktım arı girdi. Çenemin orda kıpır kıpır, sağa çekicem arkamda ki dallama mesafeyi korumayıp dümdüz basıyor, nerdeyse tampon yapıyor. En sonunda elimi kolumu salladım anca frene bastı. Sağa çekip kaskı çıkardım, Allahtan sakalım var da dönüp ısıramamış/iğnesini sokamamış :)
Valla ben senin kadar şanslı değildim... Tam elmacık kemiğimden soktu beni, hatta az kalsın o anki refleks ile refüje çıkıyordum son anda durdum. :ROFLMAO:

Valla ben senin kadar şanslı değildim... Tam elmacık kemiğimden soktu beni, hatta az kalsın o anki refleks ile refüje çıkıyordum son anda durdum. :ROFLMAO:
Allah korusun. Valla bu işler hiç şakaya gelmiyor. Malum Motorun üstündeyken Mahremiyet namına hiçbir şey kalmıyor. Tümden açıktayız.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçmişte ben de bir başıma İğneada'ya giderken haysiyetsiz ve de şerefsiz bir arı buff içine girerek boynuma kıçıyla buse kondurmuştu. O zamanlar 40 yaşındaydım ve 40 senelik yaşamımda ilk defa arı sokuyordu. Acaba alerjim var mıdır, ölür kalır mıyım diye sağa çekmiş, bir sigara yakmıştım. Baktım 10 dk sonunda hala hayattayım, yoluma devam etmiştim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar